casino siteleri holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama

Deney Tutmadı!

Sezona beklentilerin çok üstünde bir çıkışla start veren Yeni Malatyaspor, Konyaspor ile sahasında oynadığı maçta haklı bir mağlubiyet aldı desek herhalde yanlış olmaz. Elbette buna en büyük neden de Erol Bulut. Sahaya sürdüğü 11’i sakat ve hazır olmayan oyunculardan dolayı eleştirmek haksızlık olabilir ama saha içerisindeki diziliş ve sistem gerçekten tam bir hayal kırıklığı. Düşünün ki sahada üç sol ayaklı futbolcu var ama sol bek ve kanatta sol ayaklı futbolcu yok. Chebake’nin neden sağbekte oynadığına ise hala aklım ermiyor. 

Tamam, Seth’in iyi oynadığını düşünebilirsiniz ama bu değildir ki Chebake’den daha iyi futbolcu. Rahman’ın sol da Chebake’nin de sağbekte oynaması ile vasat Pereira’nın yerine de iyi olmamasına rağmen Ahmet’in orta alanda görev alması, birçok dengeleri lehimize çevirebilirdi. Orta sahanın yolgeçen hanına döndüğü Yeni Malatyaspor’da ayağında bir topu tutup oyunu açacak oyuncu olmayınca da Konyaspor’un ekmeğine bal sürüldü. Bu nedenle de Erol hocanın deneyi Yeni Malatyaspor’a pahalıya mal oldu.  

Açık söylemek gerekirse kimse Yeni Malatyaspor’dan şahşahalı bir futbol beklemesin. Hani sağlı sollu ataklar, organize gelişen pozisyonlar ve rakibi bunaltan boğucu baskılar takımın zaten yapısında yok. Sarı Kırmızılılar tam olarak bir sistem takımı. Genellikle bir deplasman takımı gibi oynuyor. Yani rakibi açan değil rakibin oyununu bozarak mücadele ediliyor. Bundan şikâyetçi olmadığımı dile getirmiştim. Ama göz göre göre yapılan hatalar takımın kimyasını bozabilir. Bu nedenle Erol hocanın bu hatasını tekrarlamaması gerekiyor. 

Pereira’nın orta alanda kaybettiği topun kalemizde golle sonuçlanması takımı oldukça demoralize etti. Her an gol atma potansiyeline sahip Aleksic’in de 65’te oyunda çıkarılması galibiyeti Konyaspor’a hediye ettirdi. Belirli periyotlar da gerçekleşen hatalarla ilk mağlubiyetini alan Yeni Malatyaspor’un bu oyununu Erol hocanın da dediği gibi çok fazla konuşmaya gerek yok. Önümüze bakarak, “ince eleyip sık dokuyup” daha iyi yerlere gelineceğinden şüphem yok. Hataların olduğu bir gerçek ama bu takımın ligde çok iyi işler yapacağından da asla şüphem yok.