casino siteleri

“DENİZCİ” SIFATINI DA ŞEREFLE TAŞIMAKTAYIZ

Haber Girişi : 29 Nisan 2015 10:49
 “DENİZCİ” SIFATINI DA ŞEREFLE TAŞIMAKTAYIZ
Ulaştırma, Denizcilik ve

      Törene Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürü Mehmet Kırdağlı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Malatya Milletvekili Öznur Çalık Birer konuşma yaptı.  

Deprem konutları

      Karakaya Gölü'nde kullanılmak üzere yapılan 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli Battalgazi adlı feribotun suya indirilmesinden önce Vali Kamçı yaptığı konuşmada; ” Üç tarafı denizlerle çevrili cennet misali Anadolu’da bin yıldır hüküm süren bir millet olarak “Denizci” sıfatını da şerefle taşımaktayız. Şanlı tarihimizde Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis gibi dev isimler, Preveze Deniz Zaferi gibi gurur tabloları yer almaktadır. 100. Yılını idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında Nusrat Mayın Gemisi’nin oynadığı rolü bugün bile evlatlarımıza övünçle anlatmaktayız.

      Böyle kadim bir tarihin, böylesine şanlı bir ecdadın torunları olarak son yıllarda gururla müşahade ediyoruz ki, Türkiye, büyük gemi inşa eden ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkemizdeki tersaneler, dünya piyasasına göre yüksek teknolojide gemi inşa etmektedir. Bu durum, tersanelerimizi hem dünyanın farklı ülkelerindeki tersanelerle boy ölçüşür hâle getirmiş, hem de bu ülkelerle yeni ortaklık kapıları açılmasına vesile olmuştur.

     Ümit ediyor ve inanıyorum ki, bugün suya indireceğimiz ve son teknolojiyle donatılmış Battalgazi Feribotu vatandaşlarımıza daha güvenli, daha konforlu bir ulaşım hizmeti sağlayacak ve etle tırnak gibi birbiriyle kaynaşmış olan Malatyalı ve Elazığlı hemşerilerimizin gönül bağlarını güçlendirecektir.

     Bu duygu ve düşüncelerle, feribotumuzun kaza ve beladan uzak olarak hayırlı hizmetler sunmasını temenni ediyor, Büyükşehir Belediyemize ve bu hizmette emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

YouTube Haber arası

     Vali Kamçı’nın konuşmasının ardından suya indirilen feribotta incelemeler yaparak törene katılanlar ile birlikte göl üzerinde kısa bir tur attı.