casino siteleri

Deprem bölgesi Malatya´da buruk Ramazan Bayramı sevinci

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 21 Nisan 2023 08:56
Deprem bölgesi Malatya´da buruk Ramazan Bayramı sevinci
Asrın felaketinde yıkımın vurduğu Malatya´da depremzedeler Ramazan Bayramı´na girmenin buruk sevincini yaşıyor. Bayram namazında binlerce k
Asrın felaketinde yıkımın vurduğu Malatya´da depremzedeler Ramazan Bayramı´na girmenin buruk sevincini yaşıyor. Bayram namazında binlerce kişi saf tutarken, şehitlikte sabah erken saatlerinde dolmaya başladı.
6 Şubat´ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı illerden biri olan Malatya´da Ramazan Bayramı sevinci buruk da olsa başladı. Sabah erken saatlerde kalkan binlerce kişi depremde yıkılmayan camiler ile çadır mescit ve açık alanlarda bayram namazını eda etti.
Malatya Şehir Mezarlığı´ndaki caminin de depremden hasar görmesi nedeniyle Malatyalılar açık alanda ayarlanan bölümde bayram namazını kıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da namaz için Şehir Mezarlığı´na gelen isimler arasında yer aldı.
Namazın ardından ise Malatya Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Şehit yakınları bayramın ilk gününde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirerek çocuklarının kabri başında dua etti.