casino siteleri

Deprem bölgesi Malatya'da satılık konutlara talep arttı

Ekonomi Haber Girişi : 04 Nisan 2024 12:57
Deprem bölgesi Malatya'da satılık konutlara talep arttı
Deprem bölgesi Malatya'da satılık konutlara talep arttı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatyada satılık konutlara talep artarken kira fiyatları ise düşüşe geçti.

Deprem konutları


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Malatyada, zor günler yaşayan emlak sektöründe son haftalarda konut satışlarına artan talep yüzleri güldürüyor. Yaklaşık 2 bin kiralık konutun bulunduğu kentte kira fiyatlarında ise her geçen gün düşüş yaşanıyor.



Piyasada sevindirici bir hareketlilik yaşanıyor
Son haftalarda emlak sektöründe hareketlilik yaşandığını kaydeden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat depremleri sonrası büyük bir durağanlık yaşayan gayri menkul sektöründe son haftalarda bir hareketlilik var. Vatandaş sahaya inmiş, konut arayışına başlamış durumda. TOKİ tarafından kurası çekilen 6-7 bin konut hak sahiplerine teslim edilmesi, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm projeleri vatandaşı da hareketlendirdi. Piyasada bir hareketlilik gözlenmekte bu da sektör için sevindirici bir durum dedi.

YouTube Haber arası


Kira fiyatlarında düşüşler sürüyor
Kent genelinde kira fiyatlarının düştüğünü belirten Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, geçen yıl yüksek fiyatlara kiralanan konutların boşaltıldığını ifade ederek, "Kira fiyatlarında düşüş devam ediyor. Güvensizlikten dolayı kiralık daireler ilgili görmüyor. Şu an yaklaşık bin 800 ila 2 bin kiralık daire stoku mevcut. Halihazırdaki kiralık konutlara talep bulunmuyor. 2023 yılında yüksek fiyatlara kiralanan daireler boşaltılmaya başlandı. Böyle giderse kira fiyatları düşecektir. Geçen yıl ile kıyaslayacak olursak bu yıl kira fiyatlarında çok büyük bir düşüş var. Kira fiyatları an itibariyle 6 ila 12 bin TL civarında seyrediyor diye konuştu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Davut avcu 04 Nisan 2024 22:36

    Hiç kusura bakmayın beyler artık yüksek katlı binalara asla güvenmiyorum.binlar asrı yorgun bundan böyle konut alım tercihi beş kat olmalı yüksek katlı binalara asla güvenim yoktur