casino siteleri

Deprem odaklı hizmet üreteceğiz

Malatya Haber Girişi : 10 Şubat 2024 14:50
Deprem odaklı hizmet üreteceğiz
AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, göreve geldiği takdirde makamı halka açacaklarını, şeffaf bir anlayışla belediyeyi yönetecekleri söyledi.

Adaleti her şeyin üstünde tutarak herkese eşit davranacaklarını vurgulayan Geçit, 'Ama en önemlisi bu makamı halka açacağız. Hesap sorulabilir, şeffaf bir belediyecilik ve adil bir belediyecilik gerçekleştireceğiz' dedi.
 

Ak Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, seçim çalışmaları kapsamında basın konteynerlerini ziyaret etti. Net Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Yeşilyurt ilçesinin biran evvel ayağa kalkması için profesyonel ekip ile canla başla çalışacaklarını belirtti. Geçit, seçim süreci boyunca, vatandaşlarını ziyaret ettiklerini, toplumun taleplerini not aldıklarını belirterek, “Bu süreçte mahalle ziyaretleri, STK ziyaretleri, konteyner kentleri ziyaret ediyoruz. Toplumun talep ve önerilerini alıyoruz, onları dinliyoruz, dertleri nedir? Ne bekliyorlar bizden bu süreçte anlamaya çalışıyoruz. Onları not ediyoruz ve dosyalıyoruz. Bir proje ekibi oluşturduk. Onlar Yeşilyurt'la ilgili proje çalışmalarını yürütüyorlar. Onları seçildikten sonraki bir veya ikinci haftada bir sunuyla bir kongre ve kültür merkezinde o projelerimizi basın ve halkla buluşturacağız. Görsellerle sinevizyon eşliğinde halkımız ve basınımızla paylaşacağız” dedi. 
 

Deprem konutları

 

Deprem odaklı hizmet üreteceğiz

Göreve geldikleri takdirde ilk iş olarak depremin yaraları sarmak ve depremin etkilerini minimalize etmeye çalışacaklarını belirten Geçit, öncelikle deprem odaklı hizmet üreteceklerini ifade etti. Geçit, uzun süre bekleyen işlerin kısa sürede çözüme kavuşması için olayların takipçisi olacaklarını belirterek, “İlk iş olarak depremin yaralarını sarmaya, depremin etkilerini, sonuçlarını minimalize etmeye çalışacağız. Hızlı bir şekilde bir ekip oluşturacağız. Öncelikli olarak deprem odaklı bir hizmet üreteceğiz. Depremin etkilerini aza indirgemek için neler yapacağız? Güçlendirme faaliyetleri var. Güçlendirme projeleri var. Onlara hız katacağız. Şu an güçlendirme projeleri yerinde dönüşüm projeleri belediyelerde dört beş ay bekliyor. Bir görev değişikliği olacağı endişesiyle alt kadrodaki bürokratlar ve memurlar bu evraklara imza koymuyorlar. İmtina ediyorlar. Evrakta bir eksiklik fenne ve usule aykırı bir şey olmadığı halde. Biz bu yerinde dönüşümü dönüşüm projelerini birebir takip edeceğim. Onlar için bir süre koyacağım zaten. Her birimde bekleme süresi. Onu açtığında çağıracağım. Bu proje senden niçin bekliyor diye soracağım. Bundan yana hiçbir endişeniz olmasın. Sıkı takipçisi olacağım ve sonuçlandıracağız” şeklinde konuştu. 
 

 

Öncelikli hedefimiz dar gelirliler

Vatandaşın en büyük talebinin güvenli konutta yaşamının sürdürmek olduğunu da ifade eden Geçit, dar gelirli vatandaşlara yönelik konut üreteceklerini belirtti. Geçit, “Vatandaşımızın en büyük talebi güvenli bir konutta ve güvenli bir iş yerinde yaşamını sürdürmek. Biz bunun farkındayız. Rezerv alanlarımız var. Onları da biliyoruz. Baktık değerlendirip notlarımızı aldık. O rezerv alanları ilgili projeler geliştireceğiz. Orada dar gelir grubuna yönelik konut üreteceğiz. Belki bunların bir kısmı hibe kaynaklı olacak. Belki değişik yerlerde hibeler alacağız. Ama dar gelir grubuna dönük. Üst gelir grubuna dönük konut üretmeyi asla düşünmüyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz dar gelirli” diye konuştu. 
 

 

Güçlendirmeyi hızlandırmak

İlçede bulunan orta hasarlı yapılarla ilgili olarak güçlendirme sorunun olduğunu belirten başkan adayı Geçit, önceliklerinden birinin de orta hasarlı yapılarda yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturarak güçlendirmeyi hızlandırmak olduğunu söyledi. 

Adaleti her şeyin üstünde tutacağız

Yeşilyurt’un tarihi dokusunu bozmadan ayağa kaldıracaklarını dile getiren Geçit, şöyle konuştu: “Yeşilyurt’umuz tarihi dokusu olan bir kent. Bura şehrin kendi nüfusunun ağırlıkta yaşadığı bir yer. Burada tarihsel doku var. İşte Çırmıktı, Gündüzbey'de, Kilik'te, Barkoza'da, Banazı'da. Bu tarihsel doku yine aslına uygun, ayağa kaldıracağız. Ama bir sonraki depremde yıkılmamak kaydıyla. Yani orada da bir katlı yapı da olsa depreme dirençli bir yapı oluşturacağız ama tarihsel dokuya, kültürel ve estetiğe uygun olarak. Yani yerli kadim kültürün onunla ilgili bir mimarinin yaşaması gerekiyor. Kentin hafızası bunlar. Bunu da inşallah en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Ama en önemlisi bu makamı halka açacağız. Hesap sorulabilir, şeffaf bir belediyecilik ve adil bir belediyecilik gerçekleştireceğiz. Adaleti her şeyin üstünde tutacağız. Eşit davranacağız” diye konuştu. 
 

YouTube Haber arası

Mecliste, mesleki yetkinlik olacak

Belediye meclisini oluştururken, toplumun kanat önderlerinden ve bölgesinde sevilen sayılan şaibe karışmamış insanlarla çalışacaklarının altını çizen Geçit, “Önemli hedeflerimizden bir tanesi de belediye meclisini oluştururken iyi bir meclisin meydana gelmesi için çaba sarfetmek. Burada bazı kriterlerimiz var. Mutlaka meclise gelecek kişilerin mesleki yetkinliği olacak. Ya mimar, mühendis, şehir plancısı olacak, harita mühendisi, jeolog olacak veya avukat olacak, ama en önemlisi şehri yeniden ayağa kaldıracak bir meclis oluşturacağız. O yüzden bu şehri bilen şehir plancıları, haritacılarla kendimizi güçlendireceğiz. Toplumda kanat önderi olan, toplumun sorunlarına koşan, bölgesinde sevilen sayılan insanları da meclise almak istiyoruz imkanımız olursa. Şaibe karışmış bir insanla biz yürüyemeyiz. Ben inanıyorum bu vasıfta çok sayıda insan var Malatya’mızda. Malatya’nın insan kaynağı çok güçlü burası iki cumhurbaşkanı çıkarmış bir şehir. Bu meclisi çok iyi insanlardan oluşturacağız. Ondan yana kaygınız olmasın” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sonhan 11 Şubat 2024 18:55

    kılık değil kileyik.

  • Alaettin baydaş 11 Şubat 2024 14:56

    Sayın başkan öncelikle başkan adaylığınız malatyamıza yeşilyurtumuza hayırlı olsun. Ben ağır düzey otizmli bir evlat babası ve aynı zamanda otizm dernek başkanı alaettin baydaş olarak sizden rica ediyorum.engelli bireylere yönelik ne gibi projeleriniz olduğunu seçim beyannamenizde görmeyi çok arzu ederiz.bizler ile istişare ederseniz bizlerin nelere ihtiyacımızın olduğunu seve seve anlatırız.malatyada tahminlere göre 700 otizmli evlatlarımız yaşamaktadır.tekrar çıkmış olduğunuz bu kutlu yolda başarılar diliyorum.