casino siteleri

Depremde 4 bin yıllık apartmanda zarar gördü

ÇEVRE Haber Girişi : 02 Mart 2023 10:42
Depremde 4 bin yıllık apartmanda zarar gördü
Sivas´ın Gürün ilçesinde bulunan ve görüntüsüyle ilkel bir apartmanı andıran 4 bin yıllık mağara evlerinin bir kısmında deprem sonrası
Sivas´ın Gürün ilçesinde bulunan ve görüntüsüyle ilkel bir apartmanı andıran 4 bin yıllık mağara evlerinin bir kısmında deprem sonrası yıkıntılar meydana geldi.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem birçok yıkıma neden oldu. Binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı asrın felaketinde Sivas´ın Gürün ilçesi de nasibini aldı. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçede bulunan ve M.Ö. 2 binli yıllarda Hititlerin zamanında yapıldığı düşünülen mağara evlerinin bir kısmında çökmeler yaşandı. Bakıldığında 3 ve 5 katlı ilkel bir apartmanı andıran mağara evlerinde ki çökmede herhangi bir yaralanma olmadı.
Mağaralar depremde hasar gördü
Çayboyu Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu, deprem sonrası mağaraların zarar gördüğünü ifade ederek, " M.Ö. 2 binli yıllarda Hititliler tarafından mağaralarımızın, 6 Şubat Kahramanmaraş ve Elbistan depremin oldukça hasar alıp bir kaç yerinde döküntüler oluşmuştur. Mağaraların çevresinde evlerimizin bulunduğu ve insanların yaşadığı yerler vardır. Burası için önlem alınması gerekiyor" dedi.