casino siteleri

Depremde cenazesi karışan polis, 14 ay sonra memleketine getirilerek toprağa verildi

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 05 Nisan 2024 18:21
Depremde cenazesi karışan polis, 14 ay sonra memleketine getirilerek toprağa verildi
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde Ebrar Sitesinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden ve cesedinin çocuk sanılarak başka bir aileye verilip
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde Ebrar Sitesinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden ve cesedinin çocuk sanılarak başka bir aileye verilip Kayseriye defnedilen polis memuru Mustafa İlhanın cenazesi 14 ay sonra DNA ile tespit edilerek memleketi Adıyamana getirildi.
Edinilen bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlere polis memuru Mustafa İlhanda ailesiyle beraber Ebrar Sitesi Z Blok 4üncü katta yakalandı. Eşi ve çocuğu vefat eden polisten 14 aydır haber alınamıyordu.
Aylardır polis memuru Mustafa İlhanı arayan acılı ailesinden alınan DNA örneği ile yapılan karşılaştırma neticesinde bir eşleşme tespit edildi. DNA testinin ardından Kayseriye defnedilen 14-15 yaşlarındaki bir çocuk cesedinin kayıp olan polis memuru Mustafa İlhana ait olduğu belirlendi.
14 Ay boyunca bulunamayan polis memuru Mustafa İlhanın cenazesi mezarlıktan çıkarılarak memleketi Adıyamanın Gölbaşı ilçesine getirildi. Burada düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazı sonrası Mustafa İlhanın cenazesi Kurugeçit Şehitlik Mezarlığına defnedildi.
Cenaze törenine, Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Yaman, emniyet mensupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.