casino siteleri

Depremde hasar gören Yeni Kale´de restorasyon başladı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Temmuz 2023 10:12
Depremde hasar gören Yeni Kale´de restorasyon başladı
Depremde hasar gören Adıyaman´ın Kahta ilçesinde ki 2 bin yıllık Yeni Kale´de (Eski Kahta Kalesi) restorasyon çalışmaları başladı.A
Depremde hasar gören Adıyaman´ın Kahta ilçesinde ki 2 bin yıllık Yeni Kale´de (Eski Kahta Kalesi) restorasyon çalışmaları başladı.
Adıyaman´ın Kahta ilçesine bağlı Kocahisar köyü sınırları içerisinde bulunan Yeni Kale, 6 Şubat depremlerinde hasar gördü. Daha önce 3 etapta restorasyon yapılan ve ziyarete açılan Yeni Kale´nin savunma, çarşı (Pazar) ve saray bölümü depremde hasar gördü.
Hitit Dönemi´nde yapılan ve 5 medeniyete ev sahipliği yapan 2 bin yıllık kale, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4. Etap restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Yıl sonuna kadar sürmesi planlanan restorasyon sonrasında kale yeniden ziyarete açılacak.
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, 4. Etap restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilerek kalenin ziyarete açılmasını hedeflediklerini belirterek, "Kalemizde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından birinci, ikinci ve üçüncü etap restorasyon çalışmaları tamamlanmıştı. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmıştı.
Ancak 6 Şubat 2023´te Kahramanmaraş merkezli deprem sonucunda kalede bir takım hasarlar meydana geldi. Bu tespitlerimizi Bakanlığımız ile paylaştık. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy´un himayesinde Yeni Kale´de 4. etap restorasyon çalışmalarımız başladı. Kalenin Pazar bölümü, iç saray, savunma birimlerinde bir takım hasarlar var. Bu 4. Etap restorasyon çalışmalarıyla deprem sonucu meydana gelen hasarlar ortadan kaldırılacak. İnşallah burada ki restorasyon çalışmalarının bu yılın sonuna kadar bitmesi hedefleniyor. Bittiğinde yeniden Yeni Kalemizi yerli ve yabanca turistlerimizin ziyaretine açacağız" dedi.