casino siteleri

Depremde vefat eden `Kimsesiz´ çocuğun mezarını hayırsever yaptırdı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 09:29
Depremde vefat eden `Kimsesiz´ çocuğun mezarını hayırsever yaptırdı
Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat´taki asrın felaketinde hayatını kaybeden ancak herhangi bir yakınına ulaşılamadığı için
Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat´taki asrın felaketinde hayatını kaybeden ancak herhangi bir yakınına ulaşılamadığı için `kimsesiz´ olarak defnedilen kız çocuğunun mezarı, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırıldı. Normalde isim yazılması gereken mezar taşında da `Sahibin Allah´ ifadesi yer aldı.
Elbistan´da, depremden geriye yıkımla birlikte dinmeyecek acılar da kaldı. Kentin her bir noktasında depremin izleri yerini korurken afetin şehitlerinin kabirlerinin bulunduğu Yeni Şehir Mezarlığı´ndaki her bir kabirde ayrı bir hikaye ve yaşanmamışlıkların hüznü yürekleri dağlıyor. Kabristandaki en acı manzara ise, deprem şehidi olan ancak adları belli olmadığı için sadece defin numarası ile `isimsiz ya da kimsesiz´ yazan mezarlar. Yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için gelen vatandaşlar, `isimsiz ve kimsesiz´ yazan mezarlardakiler için de dua ediyor.
Elbistanlı hayırsever bir vatandaşın duyarlılığı her ne kadar mezar tahtasında `kimsesiz kız çocuğu´ yazsa da kimsesiz olmadığını ispatladı. Adının gizli kalmasını isteyen hayırsever vatandaş, tüm masraflarını karşılayarak `kimsesiz kız çocuğuna´ mezar yaptırdı. Mezar taşına da; "6 Şubat 2023 depreminde kaybettiğimiz kimsesiz kız çocuğu. `Sahibin Allah´ yazıldı.