casino siteleri

Depremde yıkılan apartmanın enkazından, sosyal medyadan gönderdiği mesajla kurtuldu

Asayiş Haber Girişi : 03 Şubat 2024 09:46
Depremde yıkılan apartmanın enkazından, sosyal medyadan gönderdiği mesajla kurtuldu
Malatyada, Depremde yıkılan apartmanın enkazından, sosyal medyadan gönderdiği mesajla kurtuldu

Malatyada, depremde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazında sosyal medyadan gönderdiği mesajla kurtulan 36 yaşındaki depremzede, kurtarıcısı ile bir araya geldi. Enkaz altında kalmanın korkunç bir durum olduğunu belirten Harun Reşit Uçar ikinci depreme ise hastanede yakalandığını söyledi.

Deprem konutları


Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 6 Şubatta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk depreme Malatya Battalgazi ilçesi Nizayi Mısri caddesi üzerindeki 5 katlı apartmanda yakalan 36 yaşındaki Harun Reşit Uçar, enkazdan sosyal medyadan gönderdiği mesaj sayesinde kurtuldu.
Gönderdiği mesaj sonrası 6. saatte kurtarıldı
Arkadaşı Zafer Cahit Leventoğluna 05.39da mesaj göndererek enkaz altında kaldığını belirtip yardım isteyen Harun Reşit Uçar, depremin 6ıncı saatinde kurtarıldı. Depremin yıldönümünde yine karlı ve soğuk bir günde kurtarıcısı ile bir araya gelen Harun Reşit Uçar ikinci depreme ise hastanede yakalandığını söyledi.



Canlı canlı mezara gömülmek korkunç bir şey
Enkaz altında yaşadıklarını aktaran Uçar, "6 Şubat depremlerinde yıkılan binanın enkazı altında kaldım. 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşamayınca Zafer Cahit Leventoğluna sosyal medyadan mesaj göndererek yardım istedim. Sağ olsun ağabeyimiz arkadaşları ile gelerek enkaz altında çıkardılar beni. Enkaz altında aşırı bir soğuk vardı, nefes almada problem yaşadım. Cenin pozisyonu alarak kurtarılmayı bekledim ayaklarımı uzatmadım, uzatmış olsaydım ayaklarım kopabilirdi çünkü alan dardı. Kabrin içerisindesiniz, canlı canlı mezara gömülmüşsünüz korkunç bir şey. İkinci depreme ise hastanede yakalandım. Duygularım tarifsiz, ağabey gelmemiş olsaydı belki hayatımı kaybedecektim. Benimle birlikte 3 kişi enkazdan sağ olarak kurtarıldı, 14 kişi ise hayatını kaybetti. Allah o günleri bir daha kimseye yaşatmasın dedi

YouTube Haber arası



Bölgeyi bildiğim için adresi bulmamız kolay oldu
Harun Reşit Uçardan gelen yardım çağrısı sonrası hemen harekete geçerek bölgeye ulaştıklarını aktaran Zafer Cahit Leventoğlu ise, "6 Şubat depremlerine evimizde yakalandık. Ailece dışarı çıktık. O esnada telefonuma bakarken Harun kardeşimin mesajını gördüm. Mesajda belirtilen adresi bildiğim için olay yerine ulaşmamız zor olmadı ama her yer yıkıldığı için bir süre Haruna aramak zorunda kaldık. Enkaz altında bir televizyon gördüğünü belirtmesi üzerine televizyonu aramaya başladık daha sonra Harun kardeşimize ulaştık. Bu sırada Harunun telefonu sürekli çalıyor babası ve yakınları arıyor hiç birine cevap vermeden çalışmalara başladık ve yaklaşık 5-6 saat sonra Harun kardeşimizi enkaz altında çıkardık. Zor günlerdi bir çok tanıdıklarımızı arkadaşlarımız da kayıp ettik. Allah bir daha benzeri bir durumu kimseye yaşatmasın diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.