casino siteleri

Depremlerin merkezi Kahramanmaraş havadan görüntülendi: Enkaz kalktı, meydanlar oluştu

ÇEVRE Haber Girişi : 15 Nisan 2023 18:20
Depremlerin merkezi Kahramanmaraş havadan görüntülendi: Enkaz kalktı, meydanlar oluştu
İki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş´ta, depremlerin yıktığı ve ağır hasar verdiği binaların iş makinalarıyla kaldırılan enkazdan
İki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş´ta, depremlerin yıktığı ve ağır hasar verdiği binaların iş makinalarıyla kaldırılan enkazdan geriye boş meydanlar kaldı. Alt yapısı tamamlanan boş alanlara ise depremzede vatandaşlar için konteyner çarşılar kuruluyor.

6 Şubat´taki iki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş´ta yıkılan ve ağır hasar alan binaların kaldırılan enkazlarından geriye boş meydanlar kaldı. İş makinalarıyla yapılan enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 80´i tamamlandı. Azerbaycan Bulvarı ve Trabzon Bulvarı´nda kaldırılan enkazın alanlarına ise depremzede esnaflar için konteyner çarşılar kuruluyor. Bölgede yapılan çalışmaların son durumu ise ´dron´ ile havadan görüntülendi.
Depremzede vatandaş Bayram Sarı, "Kahramanmaraş halkına ve 11 şehrimize geçmiş olsun, Allah´ın bir tufanıdır. Çok eskiden buralar iki katlı müstakil evlerdi. Ben buraları iyi hatırlıyorum 1982 yıllarında. Keşke bunlar olmasaydı. Bunlar hassas konular, konuşurken dikkat etmek gerekir Allah´ın takdiridir. Yapı hatası olabilir ama biz bu konuda konuşmamamız lazım, çünkü biz işin ehli değiliz" dedi.