casino siteleri

Depremzede kadınlar imece usulü ekmek yapma geleneğini sürdürüyor

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 15 Ekim 2023 11:07
Depremzede kadınlar imece usulü ekmek yapma geleneğini sürdürüyor
Kahramanmaraş´ta depremzede kadınlar, kışlık ekmeklerini imece geleneğini sürdürerek yapıyor.Kahramanmaraş Kanuni Mahallesi´nde depre
Kahramanmaraş´ta depremzede kadınlar, kışlık ekmeklerini imece geleneğini sürdürerek yapıyor.
Kahramanmaraş Kanuni Mahallesi´nde depremzede kadınlar komşuları ve akrabalarıyla bir araya gelerek kışlık ekmeklerini yapıyor. Sabahın erken saatlerinde başladıkları mesailerine, yaklaşık 50 kiloluk unu hamur haline getirerek başlıyorlar. Halk arasında `ince ekmek, açık ekmek´ olarak bilinen yufka tarzı ekmekleri odun ateşinde pişiriyorlar. Komşular ve akrabalar birbirine yardım edip evlerinin ihtiyacı olan ekmeği üretiyor.
Ekmek yapımı için arkadaşına yardıma geldiğini söyleyen Ülker Kaba, "Onuncu ay geldiğinde bir araya gelip, birbirimize yardımcı oluruz. Ekmeğimizi yaparız. Kış için yılda bir kez yaparız. Yaklaşık 50 kilogram unu yaparız. Ne kadar durumun varsa o kadar yapılır. Ben amcamın kızı, komşum mesela ben ona geliyorum, o bana derken yardımlaşa yapıyoruz. Dolmada, içli köftede çok güzel olur. Biraz emek istiyor ama güzel iş. Sağlığın yerinde olur, arkadaşların da tam olursa sıkıntı olmuyor" ifadelerini kullandı.