casino siteleri

Depremzede sokakta kalan kedileri sahiplendi

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 06 Temmuz 2023 10:48
Depremzede sokakta kalan kedileri sahiplendi
Kahramanmaraş´ta bir esnaf, depremde sahiplerini kaybeden kedileri ve sokak kedilerini kendi imkanlarıyla besleyerek örnek oluyor.Onikişubat
Kahramanmaraş´ta bir esnaf, depremde sahiplerini kaybeden kedileri ve sokak kedilerini kendi imkanlarıyla besleyerek örnek oluyor.
Onikişubat ilçesi Kuddusi Baba Bulvarı´nda 17 yıldır büfe işletmeciliği yapan Mehmet Özbek, meyan şerbeti satarak geçimini sağlıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce birçok kedi besleyen Özbek, şimdiler de afetin ardından sahipsiz kedilere de sahip çıktı.
17 yıldır esnaf olduğuna değinen Mehmet Özbek, "Burada kendi imkanlarımla depremzede kedilere bakıyorum. Kedilerin mamasını, suyunu veriyorum. Benimle birlikte duyarlı vatandaşlar da yardımcı oluyor. Ben isterim ki duyarlı vatandaşlar depremzede ve sokak hayvanlarına sahip çıksınlar. Sabah saat 06.00´da büfem açılır. Sabahleyin, öğlen saatlerinde ve akşam saatlerinde kedilere 3 öğün mama veriyorum. Sularını değiştiriyorum, su veriyorum. Toplam şuan 15 ile 17 arasında kedi var. Kedilerin yavruları da burada" dedi.

"Deprem şehidi gencin kedisine de bakıyorum"
Kedilerinin hepsinin isminin olduğunu belirten Özbek, "Bir tane çirkinim var, 3 tane yavrusu var. Fındık, Çirkin, Bebiş, Şaşkın ve Sarı var. Hiç unutmuyorum sarı olan kedi, burada deprem şehidi olan genç bir çocuğun kedisiydi ve o kedi 3 gün boyunca enkazın üzerinde yattı. Şuan belki o şehit olan genç gibi bakamasam da kediye elinden geldiğince bakmaya çalışıyorum. Ben burada sokak kedileri olsun, depremde sahiplerini kaybeden kedileri sahiplendim. Buraya gelen vatandaşlarda kedilere mama veriyor. Ben tüm vatandaşların sokak kedilerine sahip çıkmalarını istiyorum" diye konuştu.