casino siteleri

Depremzedeler konutlarına kavuşmak için artık gün sayıyor

ÇEVRE Haber Girişi : 31 Aralık 2023 12:10
Depremzedeler konutlarına kavuşmak için artık gün sayıyor
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan 220 TOKİ konutunun kısa süre içerisin
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan 220 TOKİ konutunun kısa süre içerisinde depremzede vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.
6 Şubat´ta Kahramanmaraş´ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde de yaraların sarılması için sahada çalışmalar sürüyor. Depremden etkilenen iller arasında bulunan Elazığ´da sahada her türlü çalışmanın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından başlatılan yeni konutların inşası sürüyor. Yemişlik Mahallesi´nde yapımına başlanan 624 TOKİ konutunun 220´sinde sona gelindi. Konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecekken, geri kalanının ise mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.
Yapımı devam eden TOKİ konutları hakkında bilgi veren firma yetkili Burak Çetin, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden birisiyiz. Bu depremden sonra yapımına başlanan TOKİ deprem konutlarının 624 dairesini firma olarak üstlendik. 6 ay gibi kısa bir süre zarfında yüzde 80-85 seviyelerine geldik. Yapımına devam ettiğimiz deprem konutlarının 220 adetini depremzede vatandaşlara yıl sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Şuanda sahamızda mevcut olarak 650 personelimiz çalışmaktadır. 220 konutun dışında kalan konutlarımızı da 2024´ün Mart ayı ortalarında teslim etmeyi planlıyoruz. Deprem sonrasında yaşanan depremin ve enkazın mağduriyetlerini gidermek amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın yönlendirmeleriyle çalışmalarımıza başlamıştık. Başlayan çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. 6 Şubat depreminden sonra herkesin gördüğü gibi vatandaşlarımız TOKİ konutlarına büyük ilgi ve rağbet göstermeye başladı" dedi.