casino siteleri

Dereceye giren öğrenciler para ile ödüllendirildi

Eğitim Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 09:51
Dereceye giren öğrenciler para ile ödüllendirildi
Sivas Hafik İlçe Müftülüğü cami ve Kur´an kurslarında gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlere katılan öğrencilerin itikat, ibadet, ahlak
Sivas Hafik İlçe Müftülüğü cami ve Kur´an kurslarında gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlere katılan öğrencilerin itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmesi adına yarışma düzenlendi.
Yarışma; Merkez Kur´an Kursu, Yarhisar Köyü Camii, Tavşanlı Köyü Camii, Durulmuş Köyü Camii, Koşutdere Köyü Camii, Öreğil Köyü Camii, Çınarlı Köyü Camii ve Düzyayla Köyü Camii´nde gerçekleştirildi.
27 öğrencinin dereceye girdiği yarışmaya Hafik genelinde toplam 200 öğrenci katılım gösterdi. Hafik İlçe Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğünün organizasyonu ile gerçekleştirilen yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödül verildi.
Ödüller öğrencilere İlçe Müftüsü Cihan Yıldız, İlçe Vaizi Ebrar Pat ve İlçe Müftülüğüne bağlı görevli İmam-Hatipler tarafından takdim edildi.
İlçe Müftülüğünce; her bir sınıf grubun birincilerine bin lira, ikincilerine 750 lira, üçüncülerine ise 500 lira olmak üzere toplamda 22 bin lira ödül verildi.
Etkinlik hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Yıldız, yarışmanın manen önemli olduğuna ve her Müslümanın bilmesi gereken bilgiler içerdiğine dikkat çekti.
Yıldız, "Yaz Kur´an kurslarına ve camilerdeki yaz kurslarına rağbet geçen senelere göre bu sene oldukça yüksek elhamdülillah. Yaz kurslarımızda amacımız çocukların Kuran´a ve dini bilgilere ilgisini artırmak, motivasyonlarını yükseltmektir. Kurslarımızda öğrenilenler bizim hem dünyamızı hem de ahretimizi muhafaza eder. Ayrıca, kurslarımızda emek veren hocalarımızı da kutluyoruz. Muhakkak birileri dereceye girecektir ama yaz Kur´an kurslarında bulunmak bile başlı başına bir bahtiyarlıktır. Rabbimizden niyaz ve dileğimiz öğrendiklerimizi hayatımıza yansıtabilmektir. Evlatlarımızı tekrar tebrik eder başarılarının devamını Rabbimizden niyaz ederim" dedi.