casino siteleri

Deri Kuru Çökelek Malatya Kahvaltısında ki Saklı Lezzet

Malatya Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2020 20:34 Haber Girişi : 18 Ekim 2020 20:37
Deri Kuru Çökelek Malatya Kahvaltısında ki Saklı Lezzet
Deri Kuru Çökelek Malatya Kahvaltısında ki Saklı Lezzet

Kahvaltılarını, hatta pek çok hamur işinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan deri kuru çökelek son derece özgün bir yapım aşamasına ve benzersiz bir aromaya sahip. Kahvaltı sofralarına renk katarken damakları da şenlendiren bu özel ürün, asıl memleketi olan Malatya'da Bizim Yöre farkıyla en doğal şekilde üretilip en güvenli şekilde de ulaştırılmaktadır. Sizleri tadına doyum olmayan doğallık ve mis kokulu peynir lezzetiyle tanışmak için kuru çökelek ürünüyle tanışmaya davet ediyoruz.

Deprem konutları

Deri Kuru Çökelek Nasıl Yapılır?

Malatya'nın yöresel tatları içerisinde oldukça özel bir yere sahip olan deri çökelek öncelikle en doğal malzemeler seçilerek hazırlanmaya başlar. Bilindiği gibi lezzetli ürünler için kaliteli malzeme şart olmakta ve Bizim Yöre farkıyla ulaştırılan deri çökeleği için en iyi, en taze, en doğal sütler seçilmektedir.

Organik tarım çerçevesinde yetiştirilen hayvanlardan sağılan tazecik sütler, doğallığına hiçbir şey kaybetmeden ve tüm besinleri korunarak mis gibi yoğurtlara dönüştürülür. Yöresel tadın verilmesi ve mükemmel peynirler ortaya çıkması için eklenen özel malzemelerle birlikte yoğurt ideal bir kıvam alır. Kıvamı istenen yoğunluğa gelmesi için kaynatılan bu karışım soğuduktan sonra süzülür ve kuru çökeleğe dönüştürülür. Özel derilerde bekletilen kuru çökelekler tat bakımından tulum peynirine benzese de tuzlu, kuru ve yağsız yapısıyla diğer tüm peynirlerden ayrılmakta, yalnızca Malatya yöresine özgü olmakla birlikte anavatanında sadece Bizim Yöre markası tarafından satılmaktadır.

Kuru Deri Çökelek Farkı Nedir? Nerede Satılır ?

 Yalnızca tamamen doğal ve leziz malzemelerden üretilmesi ile değil, deri içerisinde beklemesi ile de tüm rakiplerinden ayrı bir klasmanında değerlendirilecek kadar özel bir peynir türü olan kuru çökelek, suyunu kaybetmesi için en ideal ortamda tutulur. Sulandıkça suyunu içerisinde bulunduğu deriye veren ve bu şekilde kullanıma hazır hale gelecek kıvamı alan peynir, derinin kendine has aromasıyla birlikte benzersiz bir tat kazanır. Daha da önemlisi hem tazeliğini koruması hem de kendine özgü tadını tam anlamı ile kazanarak tüketicisine benzersiz bir tadım deneyimi sağlaması için paketleneceği zaman içinde bulunduğu deri kılıftan taptaze alınarak satılır. Bu Enfes Malatya Yöresel Ürünü Almak İsterseniz Bizim Yöre ziyaret edebilirsiniz...

Kuru Deri Çökelek Faydaları Nelerdir?

Bereket dolu Malatya yöresinin kendine has lezzetlerinden biri olan kuru çökelek diğer peynir türlerine bakıldığında daha az tuzlu ve daha az yağlı olmasıyla pek çok kişinin beslenme programı için uygun bir besindir. Tansiyon, fazla kilo veya kötü kolesterol gibi sağlık problemlerinden kaçındığı için peynir tüketimini kısıtlayanların özlediği leziz peynir keyfini yaşayabilmesi için Malatya deri çökeleğini tercih etmesi akıllıca olacaktır.

Bilindiği gibi tüm süt ürünlerinin en yoğun faydalı bileşenlerinin başında kalsiyum ve protein gelmektedir. İster ilerleyen yaşlarda kemik sağlığını korumak ister erken dönemde kemik gelişimini desteklemek için olsun, kalsiyumun da proteinin de yeri son derece benzersizdir. Bu benzersiz öneme sahip bileşenler elbette kuru çökeleğin faydaları içerisinde tek madde olmamakta, içerisinde A ve C gibi temel vitaminlerin de bol miktarda bulunması ürünü faydalı besinler arasında liste başlarına taşıyan diğer özellikleri olmaktadır.

Kuru Deri Çökelek Nasıl Yenir?

Şüphesiz kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri peynir, istenen doğallıktaki peyniri bulabilmenin tek adresi ise Bizim Yöre markasıdır. Bu nedenle kuru çökelek ile arzu ettiğiniz doğallıklaki peynir keyfini yaşayabilmek mümkün olmakta, bu kaliteli çökeleği dileyenler direkt olarak, dileyenler kekik, tuz veya zeytinyağı gibi farklı ilavelerle tüketebilmektedir. Klasik bir şekilde peynirin kullanıldığı pastalar, börekler, poğaçalar veya turtalarda da yine kuru çökelek kullanmak mümkün olmakta ve şüphesiz hamur işleri bu yöresel lezzetler çok daha farklı ve kaliteli olmaktadır.

YouTube Haber arası

Siz de hamur işlerini, omletleri, sandviçleri veya keyifli kahvaltı sofralarını yöresel ve bir o kadar özel bir tatla taçlandırmak için yalnızca Bizim Yöre farkıyla satışa sunulan kuru deri çökelek ile bir an önce ( https://www.bizimyore.com.tr/deri-kuru-cokelek-taze ) tanışabilir, hali hazırda bu lezzeti deneyip vazgeçemeyenlerdenseniz hemen evinize BİZİM YÖRE ile güvenilir sipariş vermenin rahatlığını deneyimleyebilirsiniz...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.