casino siteleri

Devlet kinle, öfkeyle, duygularla, önyargıyla yönetilmez

Haber Girişi : 23 Mart 2015 16:21
Devlet kinle, öfkeyle, duygularla, önyargıyla yönetilmez
Genel Başkan Kemal Kılıçd

CHP iktidarında YÖK diye bir kurum olmayacak. İktidarda olsaydık bizim üniversitelerimiz dünyanın en saygın üniversiteleri arasına girmiş olurdu. En az 10 üniversite. Çünkü o üniversiteler özgür ve özerk olacaktı. Bilim ve bilgi üreteceklerdi. Baskı altında olmayacaklardı. Her türlü düşüncenin özgürce konuşulduğu kurumlar olacaktı.”

Deprem konutları

-“Çocukların yatağa aç girmediği bir ülkede huzuru bulursunuz. İşsizlik, yoksulluk, açlık, sefalet varsa barışı ve huzuru sağlayamazsınız.”

 

-“4 yıllık CHP iktidarında Türkiye’de yoksulluk sıfırlanacaktır. Kimse yoksul olmayacaktır.”

 

-“Sosyal devlet, örgütlü toplumdur, işçisi de, işvereni de örgütlenecek. Sosyal devlette belli amaçlar çerçevesinde insanlar STK kuracaklar. Sosyal devlette bir kişi işsizse devlete dönüp benim işsizliğimi sen gidermek zorundasın, eğer bir aile yoksulsa sosyal devlete, yani hükümete dönüp, benim açlığımı gidermek zorundasın deme hakkına sahiptir.”

-“Hiç kimse birilerinin eline, avucuna bakmamalı. Bakacaksa vergisini ödediği sosyal devlete bakmalı ve sosyal devletten gücü ve desteği alabilmeli.”

-“ Yapılan yardımların tamamı bizlerin ödedikleri vergilerle sağlanıyor…”

-“Demokrasi hesap veren devlettir. Eğer ödediğim verginin hesabını soramıyorsam demokrasi henüz oturmamış demektir.”

-“Sendikalar , Sivil toplum örgütleri, Aydınlarımız, köşe yazarlarımız, üniversitelerimiz sosyal devletten yeteri kadar söz etmiyor. Neden? Hepimiz bu konuda çalışacağız. Bende çalışacağım, sizlerde çalışacaksınız. Güçlü bir sosyal devleti beraber inşa edeceğiz. Bu hepimizin ortak görevidir.”

-“ Eğer bir ülkede demokrasi ve hukukun üstünlüğü yoksa orada gelişme olmaz. İnsani gelişmişlik endeksinde gerilerdeyseniz sizin demokrasinizin adı hibrit demokrasi oluyor, yarım demokrasi oluyor. Bu ülkenin insanına bu yakışmaz.”

-“CHP iktidarda olsaydı, ben Başbakan olsaydım bir işadamımız Türkiye’de çip üretmek istedi. gözüm kapalı ona 1 milyar dolar kaynak sağlardım.  Türkiye çip üretmeli. Yüksek teknolojiye geçmeli. Eğer siz katma değeri yüksek ürün üretemiyorsanız başarılı olma şansınız, rekabet etme şansınız sıfırdır.”

-“Eğer Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı buzdolabı ürettim şu kadar sattım diye övünüyorsa o 19.yüzyılın Başbakanıdır. Çünkü buzdolabı 18.yüzyılın ürünüdür. Biz yeni şeyler yapmak zorundayız.”

YouTube Haber arası

-“İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda buldu. Şimdi her saniyede birden fazla buluş var ve siz bu maratonda koşucusunuz. Ya nal toplayacaksınız ya önde olacaksınız. Eğer bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize çağdaş uygarlığı aşın dediyse benim manevi mirasım akıl ve bilimdir dediyse gerçek yol gösterenin o olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım. Bilimi dışladık, üniversiteleri dı