casino siteleri

Doğanşehir´de 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor

POLİTİKA Haber Girişi : 05 Aralık 2023 11:54
Doğanşehir´de 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya´da kalıcı konut çalışmalarında sona gelindi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya´da kalıcı konut çalışmalarında sona gelindi. Doğanşehir ilçesindeki son rötuşları yapılan 350 kalıcı konutun teslimi için ise gün sayılıyor.
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya´da, 77 bin 717 kalıcı konut, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 iş yeri ile ahır olmak üzere toplamda 130 bin 419 bağımsız bölüm için çalışmalar aralıksız sürerken, Doğanşehir ilçesinde ise yapımı tamamlanan 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor.

Deprem konutları

 


"350 konut Aralık ayı içerisinde teslim edilecek"
Doğanşehir genelinde kalıcı konut ve köy evlerindeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, "Depremler sonrası ilçe merkezimizde TOKİ tarafından bin 676 konutun temeli atılmıştı. İlk etapta yapımı tamamlanan 350 konutta çalışmalar tamamlandı. Konutlar hak sahiplerine Aralık ayı içerisinde çekilecek kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. 603 konutun ise Mart sonu gibi teslim edileceği bilgisi verildi. Aralık ayında verilecekti ancak zemin sıkıntısından dolayı bu süre uzadı. Bu tarih mevsimsel şartlara göre de değişebilir diye düşünüyoruz. Yapımı devam eden 724 konutun ise inşallah Haziran ayı gibi teslim edilmesi öngörülüyor" dedi.

 

YouTube Haber arası


"Toplamda 4 bin 200 konut yapılacak"
İlçe genelinde sürdürülen çalışmaların hızla bir şekilde ilerlediğini kaydeden Zelyurt, "İlçe merkezinde bin 676 konutumuzun yapımı hızla ilerliyor. 14 mahallemizde köy evleri yapımı devam ediyor. Kurucaova Mahallemiz evlerinin yerinde yapılmasını istemişti. Hak sahipleriyle birlikte diğer mahallelerdeki başlanılmayan yerlerde de 4 bin 200 köy evinin ihalesi yapılmıştı. İnşallah önümüzdeki süreçte planları tamamlanarak, hali hazırları, imar planları da oluşturularak müteahhitlere yer teslimi yapılması bekleniyor. Bunların bir kısmı başladı. Başlamayanların da bir an önce başlayarak bu paketin doldurulması gerekiyor. İhale sonucu yapım süreleri de binanın sayısına, yüzölçümüne, zemin durumuna göre değişir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.