casino siteleri

Dünya göçebe oyunlarında Malatya´da tanıtıldı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Ekim 2022 17:33
Dünya göçebe oyunlarında Malatya´da tanıtıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bursa´nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları´nda sta
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bursa´nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları´nda stant açtı. Malatya´nın tarihi, kültürü ve sanatının sergilendiği çadır standı Göçebe Oyunlarını takip eden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
`Gelenekten Geleceğe Bir´iz´ sloganıyla İznik´te gerçekleştirilen 4.Dünya Göçebe Oyunları, Orta Asya´daki geleneksel sporların ve Türk Kültürü´nün yaşatılması amacıyla ilk kez 2014 yılında Kırgızistan´da düzenlenmeye başladı. Bu yıl 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Bursa´nın İznik ilçesinde düzenlenen etkinliklerde Malatya Büyükşehir Belediyesi de etkinlik alanında açtığı çadır standı ile Malatya´nın tarihini, kültürünü, sanatını ve gastronomisini ziyaretçilere tanıttı. Bu yıl 4´üncüsü İznik´te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları, renkli görüntülerle geçti. Malatya Büyükşehir Belediyesinin kurduğu çadırı ziyaret edenler Malatya´nın tarihi, kültürü, sanatı ve gastronomisiyle ilgili bilgiler aldı. Malatya´nın sahip olduğu zenginliklerin tanıtıldığı çadıra küçük büyük göçebe oyunlarına katılan ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. 4 gün süren ve spor, kültür, sanat, gastronomi gibi başlıklarla geleneksel müsabakalar ve oyunlar, el sanatları gibi farklı etkinliklerle gerçekleşen 4.Dünya Göçebe Oyunları´nda Malatya Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı zengin içeriklerle Malatya´nın tanıtımını gerçekleştirerek katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.