casino siteleri

Dünya Hemşireler Günü Kutlandı

Haber Girişi : 12 Mayıs 2015 20:28
Dünya Hemşireler Günü Kutlandı
İnönü Üniversitesi Malaty

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ziya Kesiriklioğlu, Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. BehiceErci,Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Deprem konutları

Özel hafta ve günlerde gerçekleştirilen etkinliklerde meslek gurupları adına yapılan konuşmalarda genellikle sorunların aktarıldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Her meslek grubunun şüphesiz sorunları vardır. Özellikle de bizim gibi gelişmekte olan ülke de sorunlu olmayan hiçbir kurumun ve mesleğin olduğunu ifade etmemiz mümkün değildir. Eğer bulunmuş olduğunuz ve mensubu olduğunuz mesleğin sorunlarını halletmek istiyorsak, önce işe kendimizden başlayacağız. Yani hemşirelik eğitiminin kalitesini ve saygınlığını artıracağız. Yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenler varsa onlara da göstereceğiz. Bunu, önce eğitimden başlayarak yapmış olduğumuz işin kalitesini artırarak ve toplumda farkındalık oluşturarak yapacağız. Hiçbir meslek grubu on yıl önceki konumunda değil.  Hepimiz belli bir alanda mesafe kat ettik ve belli bir yere doğru gidiyoruz ama bu yeterli değil. Bize çok yakın Ortadoğu ülkelerinden birçok insan Avrupa'nın gelişmiş ülkelerine giderek yüksek maliyetlerle sağlık eğitimi almaktadır. Bizim sadece bu ülkenin insanına karşı değil, çevremizde bulunan ülkelerin sağlık sektöründe gelişmelerine de katkıda bulunmamız gerekir. Henüz hemşireliğin belli alanlarında oturmuş üniversitelerimizde yüksek lisans ve doktora programları yoktur. Türk sağlık sektörünün artık belli alanlarda uzmanlaşmış hemşirelere ihtiyacı olacaktır. Hemşirelik mesleği ile uğraşan, eğitimini veren arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirmesi gerekmektedir. Bütün meslek mensuplarının daha çok çalışmaya ve daha çok proje üretmeye ihtiyacı vardır." dedi.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nün tüm dünyada ve Türkiye'de kutlanmakta olduğunu belirten Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, "Uluslararası hemşireler günü için her yıl bir tema belirlenmektedir. Bu yıl belirlenen tema, 'Hemşireler Değişim için Güç, Bakım Etkinliği ve Maliyet Etkinliği' olarak belirlenmiştir. Hemşirelik genellikle tam potansiyelini gerçekleştirmek için uyanması gereken uyuyan dev olarak tanımlanmıştır. Bu tanım özellikle sağlık politikaları ve sağlık maliyeti açısından ele alındığı zaman çok önemlidir. Sağlık bakımının sunulmasında asıl eleman olan hemşireler ne yazık ki sağlık politikalarının geliştirilmesi ve kararlarının alınmasında etkili olamamaktadırlar." şeklinde konuştu.

Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır ise, Dünya Hemşireler Günü'nün hem birlikteliğin görünür hale gelmesi hem de hemşirelerin sorunlarına çok yönlü değinilmesi nedeniyle önemli bir gün olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: "Hemşire, din, dil, ırk ayırımı gözetmeksizin birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin mesleği icra etmesi oldukça zordur. Çünkü hemşire sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir" ifadelerini kullandı.

YouTube Haber arası

Malatya Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam eden programda Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri "Hemşirelik Yemini" ettiler. Program, Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu'nun sunduğu "Enerji Şifacılığı ve Quantum Dokunuş" başlıklı konferans ile son buldu.