casino siteleri

(Düzeltme) "Enerjinin Yıldızları" projesinde mezun olan 94 öğrenci çalışma hayatına ilk adımını attı

Eğitim Haber Girişi : 12 Ocak 2024 14:51
(Düzeltme)
Enerjinin Yıldızları projesi sektöre yüzlerce kalifiye personel kazandırdı. Proje çerçevesinde mezun olan öğrenci sayısı 228e ula
Enerjinin Yıldızları projesi sektöre yüzlerce kalifiye personel kazandırdı. Proje çerçevesinde mezun olan öğrenci sayısı 228e ulaşırken, mezun olanların 94ü çalışma hayatına ilk adımlarını projeyi hayata geçiren şirketlerde attı.
Aralarında Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.nin (AEDAŞ) de olduğu elektrik dağıtım sektörü şirketleri tarafından tarafından 2018de hayata geçirilen Enerjinin Yıldızları Projesi, sektöre yüzlerce yıldız kazandırdı. Proje çerçevesinde İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivastaki 3 meslek lisesinde Yüksek Gerilim Dalı oluşturulmasına destek veren ve söz konusu okullarda Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurarak öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkânı tanıyan şirketler, yıldızlara desteğini mezun olduktan sonra da sürdürdü.
Söz konusu üç meslek lisesinde oluşturulan Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalından mezun olan öğrenci sayısı 228e ulaşırken, mezun olanların 94ü çalışma hayatına ilk adımını bu şirketlerde attı. Antalyada mezun olan toplam 77 öğrenciden 19u AEDAŞta, Sivasta mezun olan 68 öğrenciden 23ü de ise ÇEDAŞta işe başladı.

Adı Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı oldu
Enerjinin Yıldızları Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018 yılında imzalanan Mesleki Eğitim Protokolünün ardından Sivas, İstanbul ve Antalyada belirlenen 3 meslek lisesinde Yüksek Gerilim Sistemleri Dalı ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurulması ile hayata geçti. Proje, İstanbul Avrupa Yakasında Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalyada Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivasta ise Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başladı. Proje devam ederken MEBin kararı ile Yüksek Gerilim Dalının adı Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı olarak değiştirildi ve öğrenciler bu isim altında bu alana kabul edilmeye başlandı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısı 366ya ulaştı
Sektöre yeni yıldızlar kazandırmayı hedefleyen Enerjinin Yıldızları Projesi ilk günden itibaren ilgi görürken, projeye katılan öğrenci sayısı da yıllar itibarıyla giderek arttı. Enerjinin Yıldızları Projesinin yürütüldüğü Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalını tercih eden sayısı 12 iken, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında bu sayı 108e ulaştı. Aynı şekilde Antalya Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde proje başladığında 20 olan öğrenci sayısı 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 154e, Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ise 16 olan öğrenci sayısı bu yıl 104e yükseldi. Böylece 3 meslek lisesinde Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalında eğitim gören Enerjinin Yıldızlarının sayısı 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 366ya ulaştı.