casino siteleri

Edebiyat ödülleri sahiplerini buldu

Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Kasım 2020 15:00
Edebiyat ödülleri sahiplerini buldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, `Edebiyat Ödülleri´ programıyla sona erdi.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliğe kentin protokolü, şair ve yazalar ile vatandaşlar katıldı.
Sunuculuğunu Bahadır Yenişehirlioğlu ile Mehmet Zeyd Yıldız´ın gerçekleştirdiği `Edebiyat Ödülleri Gecesi´, şairlerin şiir dinletisiyle başladı. Ardından Yücel Arzen ve orkestrası tarafından konser verildi. Necip Fazıl Kısakürek´in eserlerinin de yer aldığı repertuarı seslendiren Arzen, `Sözün, kelimenin ayaklarının yere bastığı şehirdir Kahramanmaraş. Bu topraklarda kelimeye verilen önem fevkalede´ diye konuştu.
Program, jürisinde Rasim Özdenören, İskender Pala, Kemal Sayar, Fatih Andı, Mevlana İdris, Necip Tosun ve Güray Süngü´nün yer aldığı Kahramanmaraş Edebiyat Ödülleri´nin açıklanmasıyla devam etti. Jüri adına selamlama konuşması yapan Güray Süngü, "2019 yılında yayımlanmış eserler dikkate alındı. Bu programda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kahramanmaraş´a ve edebiyat ailemize hayırlı olsun" diye konuştu.
İlk olarak Bahaettin Karakoç anısına Yılın Dijital Kültür Edebiyat Platformu Ödülü açıklandı ve `Mücerret´ ödüle layık görüldü. Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can´dan ödülü alan Mücerret Yayın Editörü İsmail Halis, "Burada ödül almak çok büyük bir onur. Kahramanmaraş´ta bu ödülü almak bizim için çok anlamlı. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Cahit Zarifoğlu anısına Yılın Çocuk Edebiyatı Ödülü´nün sahibi Evrendeki Son Hazine isimli kitabıyla Figen Yaman Coşar oldu. Ödülü programa katılamayan Yazar Coşar adına Mevlana İdris´e Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hanifi Toptaş takdim etti.
Rasim Özdenören adına Yılın Öykü Kitabı Ödülü, Herkesten Sonra Gelen kitabıyla Emin Gürdamur´a verildi. Tahsin Yücel anısına Yılın Romanı Ödülü sahibi ise Meliha Öz oldu. Abdurrahim Karakoç anısına Yılın TV Edebiyat Programı Ödülü´nün sahibi ise `Edebiyat Söyleşileri´ ile Ahmet Murat Özel oldu.
Nuri Pakdil anısına Yılın Araştırma Kitabı Ödülü, Aklı Kamaştıran Belagat Kasırgası Safahat´ın Yankıları kitabıyla Nuri Ahmet Özalp´e verildi. Erdem Bayazıt anısına Yılın Şiir Kitabı Ödülü´nün sahibi Sevgililer ve Bir Daha Sevemeyecekler İçin Küçük Şiirler ve Diğerleri ile Cevdet Karal oldu.
Yedi Güzel Adam anısına Yılın Edebiyat Dergisi Jüri Özel Ödülü ise Mahalle Mektebi´nin oldu.