casino siteleri

EĞİTİM BİR-SEN NÖBET GÖREVLERİ İÇİN ÜCRET İSTİYOR

Eğitim Haber Girişi : 14 Şubat 2015 14:59
EĞİTİM BİR-SEN NÖBET GÖREVLERİ İÇİN ÜCRET İSTİYOR

Angaryaya Hayır Diyor, Nöbet Görevi İçin Ücret İstiyoruz

Deprem konutları

Eğitim-Bir-Sen, karşılıksız nöbet görevine hayır demek; ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak; uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını, sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebini bir defa daha dillendirmek için 81 ilde basın açıklaması yaparak, imza kampanyası başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde EğitimBir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birçok üyemizin de katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında Şube Başkanımız Kerem YILDIRIM şunları söyledi:

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 439 sayılı Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun gibi, öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunlarda hiçbir şekilde yer almayan öğretmenin nöbet yükümlülüğünün sadece üç yönetmelikte (Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği) yer aldığına dikkat çekerek, “Kanuni dayanağı olmayan bir çalışma şartı yönetmelikle öğretmenlerimize dayatılmaktadır. Normlar hiyerarşisinde Anayasa ve kanunların altında yer alan yönetmeliklerin kanuni düzenlemeleri genişletmek ve değiştirmek gibi bir işlevleri bulunmamasına rağmen normlar hiyerarşisi içinde daha üst nitelikte norm olan Anayasa ve yasaya uygunluğu zorunlu bulunan yönetmeliğin, kanunda bulunmayan öğretmene nöbet görevini, yasal düzenlemeleri genişleterek uygulanır hale getiremeyeceği açıktır. Kısacası öğretmenlerimiz, hukuka ve kanuna aykırı bir görevle sorumlu kılınmışlardır. Diğer taraftan, bu görev için hiçbir ilave ücret ödenmemekte, yani karşılığı ödenmemiş bir emek öğretmenlerimizden beklenmektedir” dedi.

Ek Ders Esaslarındaki Eşitsizlik Giderilmeli, Ders Ücretleri İki Katına Çıkarılmalıdır

 

Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmamasıdır” diyen Kerem Yıldırım, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp Bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır. Hâlâ 10 TL’nin altında olan ek ders birim ücreti iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır.”

 

Memur ve Hizmetlilerin Fazla Çalışmaları Ücretlendirilmelidir

 

Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, toplanacak imzaları Kamu Personeli Danışma Kurulu Mart Toplantısı gündemine taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

YouTube Haber arası