casino siteleri

Ekmek İstanbuldan ucuz, mezar bedava

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 19 Ocak 2024 11:15
Ekmek İstanbuldan ucuz, mezar bedava
Mezar yerlerinin bedava olduğu Sivasta ekmek ise birçok büfede 5 liradan satışa sunuluyor.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının mezar yeri ücretler
Mezar yerlerinin bedava olduğu Sivasta ekmek ise birçok büfede 5 liradan satışa sunuluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının mezar yeri ücretlerine yüzde 54.15 oranında zam yapmasıyla başlayan tepkiler sürerken Sivas Belediyesi mezar yeri dahil tüm cenaze işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Öte yandan İstanbulda 200 gram ekmek 8 lira, 250 gram ekmek ise 10 liradan satışa sunulurken Sivasta bazı büfe sahipleri 220 ile 230 gram arasında değişen somun ekmeği 5 liradan satışa sunuyor. Halka hizmet olması için somun ekmeğinin fiyatını 5 lira yapan büfe sahibi Yağız çakmak, yaklaşık iki yıldır piyasanın altında satış yaptıklarını kaydetti. Çakmak, kentte 7 liraya satılan ekmeğin fiyatını 5 liraya indirdikleri için talebin yoğun olduğunu söyledi.

Büyük şehirlerde ekmek fiyatı 10 lirayken bizde 5 liradan satılıyor"
Kâr oranını düşük tutarak vatandaşa hizmet sunmak istediklerini belirten İşletme sahibi Yağız Çakmak, Birkaç yıldır biz ekmek fiyatını Sivasta piyasasının altında satıyoruz. Şu an İstanbul gibi büyük şehirlerde ekmek fiyatı 10 lirayken bizde 5 liradan satılıyor. Sivasta birçok yerde 6 buçuk liraya satılırken bizden 5 liradan satışa sunuluyor. Ekmeklerin gramajı 220 ile 230 arasında oluyor. Talep olarak yoğun bir talep alıyoruz. Birkaç yıldır halka hizmet olması için elimizden geldiğince Sivas piyasasının altında bir fiyatla satıyoruz. Yılbaşından sonra ekmeğe zam geldi şuan Sivasta 7 liradan satışa sunanlar var. Ben 5 liradan satıyorum, ben kâr edebiliyorsam herkes kâr edebilir, onları da ucuz fiyattan satmaya davet ediyorum. Fiyatın düşük olduğunu görenler gramajın düşük olduğunu düşünüyor. Ancak standart gramında satışa sunuyoruz, fiyatı da düşük tutarak vatandaşı koruyoruz şeklinde konuştu.

İsteriz ki her tarafta böyle ucuz olsun
Ekmeğin ucuz olduğunu belirten müşteri Şemsettin Şener, Ekmeğin ucuz olması bizim işimize geliyor. İsteriz ki her tarafta böyle ucuz olsun. Uzun zamandır buradan ekmek alıyorum, gram olarak düşük mü bilmiyorum ama buradan memnunum dedi.