casino siteleri

Elazığ´da Koruyucu Aile Günü etkinlikleri

Asayiş Haber Girişi : 06 Temmuz 2023 15:44
Elazığ´da Koruyucu Aile Günü etkinlikleri
Elazığ´da düzenlenen etkinlikte koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi.Elazığ´da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafında
Elazığ´da düzenlenen etkinlikte koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi.
Elazığ´da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Koruyucu Aile Günü etkinlikleri çerçevesinde, koruyucu aileler ve çocukları için program düzenlendi. Kültür Park Mamüret´ül-Aziz salonunda gerçekleştirilen programa Vali Dr. Ömer Toraman´ın eşi Neşe Toraman, Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı. Etkinliğe katılan çocuklara patlamış mısır, şeker pamuk ve oyuncak dağıldı.
Koruma altındaki çocuklar ile koruyucu ailelerle bir araya geldiklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, "Koruyucu aile 25-65 yaş arası Türk vatandaşı olup belirli şartları taşıyan her ailenin faydalanabileceği bir farkındalıktır. Bakanlığımızın da çocukların desteklemesi amacıyla aile odaklı önemsediği bir hizmet modelidir. Her çocuğumuzun bir aileye ihtiyacı var. Koruyucu ailelikte kan bağının can bağı kadar, can bağının da kan bağı kadar önemli olduğu vurgusunu çok net görüyoruz. Koruyucu ailelikte kan bağı yok ama gönül bağıyla çocuklarımız ailelerinin yanında o kadar mutlu bir yaşam sürüyorlar ki diğer çocuklarımız gibi onların da yaşamlarını güzel bir şekilde sürdürmelerine mutlu yarınlara ulaşmalarına kesinlikle ihtiyaçları var. Bu nedenle güzel şehrimizdeki güzel insanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bu çocuklarımıza bir aile sıcaklığı yaşatalım. Her çocuğumuzun yüzündeki tebessüme ortak olalım" dedi.