casino siteleri

Elazığ’da, Arakan’da ölenler için gıyabi cenaze namazı

Bölge Haber Girişi : 30 Ağustos 2017 15:13
Elazığ’da, Arakan’da ölenler için gıyabi cenaze namazı
Arakan'da hayatını ka
Arakan’da hayatını kaybedenler için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Arakan’da hayatını kaybedenlere için Memur-Sen Elazığ Şubesi öncülüğünde İzzetpaşa Camii’nde gıyabi cenaze töreni düzenlendi. Öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Müslümanlara yapılan vahşet ve zulüm kınanarak dua edildi. Toplanan kalabalık, tekbir de getirerek, tepkilerini de dile getirdi.

Müslümanlara karşı yapılan vahşeti kınadıklarını belirten Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, “Myanmar’da, Rakhayn Eyaleti’nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırıların ardından Myanmar ordusu ve Budistler tarafından sivil Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapılamaya başlandı. Ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddet giderek artıyor. Saldırılar sonucunda son üç günde Arakan’ın çeşitli köylerinde en az 2, 3 bin Müslümanın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman’ın da yerinden edildiğini dair vahim haberler ulaşıyor. Sahadan gelen haberler katliamların, 2012 ve geçen yıl Ekim ayında yaşananlar saldırılardan daha şiddetli bir hal aldığı ve giderek bir soykırıma dönüştüğü yönünde. Maalesef Bangladeş sınırının da kapalı olması nedeniyle yüz binlerce Müslüman katledilme tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.

Dünyanın her yerinde Müslümanların büyük zulümlere ve katliamlara maruz kaldığını aktaran Bahşi, “Buna karşı, uluslararası örgütler ve Batı dünyası çirkin bir ikiyüzlülükle islamofobiyi pompalamakla meşguller. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği mevcut zulümleri artırmakta ve yeni zulümlere davetiye çıkarmaktadır. Bizler Memur-Sen olarak, Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu duyuruyoruz” diye konuştu.