casino siteleri

Elazığ’da ’İklim Değişikliğine Adaptasyon Kapasite Oluşturma’ projesi

Bölge Haber Girişi : 25 Ekim 2017 16:53
Elazığ’da ’İklim Değişikliğine Adaptasyon Kapasite Oluşturma’ projesi
Elazığ'da, 'İklim
Elazığ’da, ‘İklim Değişikliğine Adaptasyon Kapasite Oluşturma’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve Fırat Üniversitesinin (FÜ) ortaklaşa yaptığı tarım, orman ve balıkçılık sektörlerinin, ‘İklim Değişikliğine Adaptasyon Kapasite Oluşturma’ projesinin 12 aylık TRB1 bölgesinde uygulanacak metot ve analizleri başladı. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve FÜ tarafından projenin tanıtımı yapıldı.

FÜ ile birlikte Merkezi İhale Finans Birimine müracaat ettikleri projelerinin kabul edildiğini belirten Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, “Projemizle TRB1 bölgesindeki 280 dağ ve orman köylerinde saha çalışmaları yürüterek, iklim değişikliğine adaptasyon sağlayacak çiftlik sistemleri ihtiyaç analizini belirlenecektir. Projemizle, sürdürülebilir ekosistem hizmetleri için iklim değişikliğine adaptasyon, esneklik ve buna katkı sağlayacak teknoloji ihtiyaç analizi yapılacaktır” dedi.

Elazığ’ın su ürünleri üretme konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu aktaran FÜ İşletme Fakültesi Prof. Dr. Kenan Peker, “Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü işbirliğinde sunmuş olduğumuz projede, su ürünleri sektörü düşünüldüğünde bir çiftlik modeli ortaya koymak, üretim sistemlerini desteklemek ve bunların pazarlanma ağlarında planlar oluşturulmaktadır. Enstitüsü büyük bir alt yapıyla bu konuda bizi cesaretlendirdi. Yöreye her türlü katma değer sağlayacak konuda birlikte çalışıyoruz. Bu projeyi 12 ay boyunca sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.