casino siteleri holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama

Elazığdan Amerikaya uzanan başarı öyküsü

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 27 Mayıs 2024 10:42
Elazığdan Amerikaya uzanan başarı öyküsü
Elazığda 2 sene Cemil Meriç Fen Lisesinde, ardından 2 sene de Almanyada okuyan Muhammet Enes Bilek, yıllık 55 bin dolar değerinde tam burs ile Amerikanı
Elazığda 2 sene Cemil Meriç Fen Lisesinde, ardından 2 sene de Almanyada okuyan Muhammet Enes Bilek, yıllık 55 bin dolar değerinde tam burs ile Amerikanın Florida eyaletinde bulunan University Floridayı kazandı.
Elazığda yaşayan 18 yaşındaki Muhammet Enes Bilekin eğitim başarısı kıtaları aştı. Elazığda doğup büyüyen lise öğrencisi, Cemil Meriç Fen Lisesini kazandıktan sonra yurt dışında bulunan liselere geçiş için araştırmalar yapmaya başladı. Girdiği sınavları başarı ile tamamlayan Bilek, Almanyanın Freiburg şehrinde bulunan UWC Robert Bosch Collegei kazandı. 2 yıl boyunca burada okuyarak gelişimini sürdürmeye devam eden başarılı öğrenci, kendisinin geliştirdiği başta maddi durumu yetersiz öğrenciler için English2Success Projesi, maraton koşuları ve 6 Şubat Kahramanmaraşta meydana gelen yıkıcı depremlerde Kızılay için topladığı yardımların ardından Amerika bulunan Florida eyaletinde bulunan üniversiteden 55 bin dolarlık tam burs kazandı. Bilek, burada yazılım mühendisliği ve havacılık bölümünde eğitimler alacak. 4 yıl boyunca Amerikada okuyacak olan başarılı öğrenci, sadece uçak masraflarının bile yüz binlerce lira tuttuğunu belirterek yardımseverlerden kendisine destek olmalarını istedi.

Almanyada Elazığı ve ülkemizi temsil etmek için birçok aktivite yaptım
Lisenin ilk 2 senesini Elazığda bulunan Cemil Meriç Fen Lisesinde, 2 senesini de Almanyada Robert Bosch Collegede okuduğunu aktaran Muhammet Enes Bilek, Nasip olursa 4 sene de Amerikada okuyacağım. Florida eyaletinde bulunan devlet destekli Florida Üniversitesini kazandım. Oradaki en iyi üniversitelerden bir tanesi. Kazandığım üniversite devlet üniversiteleri arasında ilk 5 sırada yer alıyor. Almanyada yaptığım projelerden dolayı toplam 8 milyon lira tam burs kazandım. Başka üniversitelerden de teklif aldım ama ailemi maddi açıdan zora sokmamak amacıyla burslu üniversite benim için daha iyi oldu. Florida Üniversitesinde yazılım mühendisliği ve havacılık bölümünü seçtim. Almanyada Elazığı ve ülkemizi temsil etmek için birçok aktivite yaptım. İki tane maraton koşusunda koştum, geçen sene Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden dolayı Kızılay için Almanyada bağış topladım. Son olarak da Avrupalı öğretmenlerin Elazığlı öğrencilere ücretsiz ders verdiği English2Success Projesini gerçekleştirdim ve bu proje halen devam ediyor. Elazığda maddi durumu kısıtlı öğrenciler bu projeye başvurabilirler. Bu tarz aktivitelerimden dolayı Florida ve birkaç üniversiteden bana teklif geldi. Florida Üniversitesinde, yıllık olarak 55 bin dolar burs alacağım. Onun dışında geri kalan uçak bileti başta olmak üzere diğer giderler aileme sıkıntı oluyor. Onun dışında Amerikada okumam için yeterli bir şekilde burs verdiler. Ailem ilk etapta Amerikada okumamı çok istemedi çünkü benim yanlarında kalmamı istiyorlardı. Zaten benim niyetim havacılık okuyup orada çalıştıktan sonra yeniden Türkiyeye dönmek. Herkesin hayat hedefleri ve amaçları farklı. Benim akranlarıma tavsiyem hayallerini takip etmeleri ve ülkemize katkı sağlamalarıdır. Almanyada 2 sene okudum ama insanın memleketi çok başka oluyor dedi.
Bilek, eğitimini tamamlamasının ardından yeniden Türkiyeye döneceğini belirtti.