casino siteleri

Elazığlı kadınlardan Filistin´e destek için ´sessiz´ oturma eylemi

POLİTİKA Haber Girişi : 24 Ekim 2023 13:41
Elazığlı kadınlardan Filistin´e destek için ´sessiz´ oturma eylemi
Elazığ´da sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, İsrail´in Gazze´ye yönelik saldırılarını protesto etmek için oturma eylemi
Elazığ´da sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, İsrail´in Gazze´ye yönelik saldırılarını protesto etmek için oturma eylemi yaptı.
Elazığ´da sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, İsrail´in Filistin´e yönelik saldırılarını protesto amacıyla Elazığ´da oturma eylemi başlattı. Kadınlar ve çocuklar, Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla üzerinde "İsrail terör örgütüdür", "Gazze´de soykırım var", "Filistin özgür olmadıkça hiçbirimiz özgür değiliz", "Gazze ölüyor", "Çocuklar ölürken susulmaz" ve "Netanyahu 21. Yüzyılın Hitleridir" yazan döviz ve pankartlar taşıyan kadın ve çocuklar, İsrail´e tepki gösterdi.
Alanda bulunan STK temsilcileri adına açıklama yapan Nevin Ertay, ´´Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze şeridinde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor. Bizler vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail´in Gazze şeridine uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail´e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Biz, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına şu andan itibaren akşam 17.00´a kadar bu alanda sessiz bir oturma eylemi başlattığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.