casino siteleri

Elbistan´da 5 mahalleye 5 yeni kültür evi kazandırılacak

Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Ekim 2023 13:39
Elbistan´da 5 mahalleye 5 yeni kültür evi kazandırılacak
Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde, belediye tarafından 5 mahalleye tam donanımlı kültür evi yapılacak.Elbistan Belediyesi tarafından
Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde, belediye tarafından 5 mahalleye tam donanımlı kültür evi yapılacak.
Elbistan Belediyesi tarafından ilçeye 5 yeni kültür evi kazandırılacak. Kısa süre içerisinde ihalesi yapılacak olan kültür evleri, ücretsiz internetten spor aletlerine kadar çok gelişmiş bir merkez olacak.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yaptığı açıklamada iki katlı olarak planlanan kültür evlerinin mahallelerdeki sosyal dokuyu daha da iyileştireceğine dikkat çekti. Başkan Gürbüz, "Elbistan Belediyesi olarak vatandaşımızın her an yanında ve destekçisi olmak için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kültür evleri projemizde amacımız; sportif alanlar, sinema etkinlikleri, kamp çalışmaları, satranç, dil eğitimi, ödev takibi, annelerimize seminer, yazılım eğitimi, müzik evleri gibi her alanda hem gençlerimizin hem de annelerimizin eğitim ve sosyal alandaki yükünü hafifletmek. Bahçelievler, Tepebaşı, Battalgazi, Kümbet ve Orhangazi mahallelerimizde kültür evlerinin inşasına başlayacağız. Kültür evlerimizi iki katlı olarak planladık. İçerisinde kütüphanenin olduğu, eğitmenlerin olduğu, ücretsiz internet hizmetinin sağlandığı, bahçesinde spor, fitness aletlerinin olduğu, çocuklarımız için oyun gruplarının yer aldığı bir merkez haline getireceğiz. Hepimizin bildiği gibi asrın felaketinin merkez üssü olarak çok yara aldık. Hamdolsun hükümetimiz her an yanımızda oldu. Bizler de yerel yönetim olarak şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Normalleşen bir şehir olmak zorundayız. Bu nedenle her alana dokunmak zorundayız. İşte kültür evleri de bunun bir parçası. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için birçok projemizi de hayata geçireceğiz. Bunlar bu şehir için bir başlangıç. Hemşehrilerimiz yakın zamanda çok daha iyi bir Elbistan´a kavuşacaklar" diye konuştu.