casino siteleri

Elektrikli araç sayısı 5 bine ulaştı

Ekonomi Haber Girişi : 24 Mart 2022 13:25
Elektrikli araç sayısı 5 bine ulaştı
Paris İklim Anlaşması sonrası dünya otomotiv üreticileri kolları sıvayarak elektrikli araçlara yöneldi. Türkiye´de de bu yılın ilk iki ayında 435 adetlik satışla elektrikli araç sayısı 5 bin 4 adede ulaştı.
Enerji arzının her geçen gün arttığı dünyada yeni trendler kullanıma sunuluyor. Bu hizmetlerin başında gelen otomotiv sektörü 2022 yılında önemli işlere imza atarken, Türkiye´nin yerli ve milli otomobili Togg´un da üretime girmesi sektörü hareketlendirecek. Enerji Atlası sitesinden derlenen bilgilere göre, Türkiye karayollarında 5 bin 4 adet full elektrikli araba, içten yanmalı motorlara göre çevreye daha az zarar vererek ve enerjide dışa bağımlılığı azaltarak yol kat ediyor.
Türkiye´de toplam elektrikli araç sayısı 833 iken, Çin´de sadece 2015 yılında 200 bin elektrikli araç satıldı. Aynı yıl ABD´de ise 110 bin elektrikli araç satışı gerçekleştirildi. Akaryakıt ihtiyacının neredeyse tamamını ithal eden, buna karşı elektrik üretiminin şimdilik yüzde 45-50´lik bölümünü yerli kaynaklarla karşılayan Türkiye´de ayrıca orta-uzun vadede devreye girecek özellikle GES ve RES´lerle elektrik üretiminde dışa bağımlılığın ortadan kalkacağı düşünüldüğünde elektrikli otomobile talebin artmasının ülke için çok önemli olduğu ifade edildi.