casino siteleri

ENGELLİLER SADAKA DEĞİL, SOSYAL DEVLET İSTİYOR

Haber Girişi : 14 Mayıs 2015 14:11
ENGELLİLER SADAKA DEĞİL, SOSYAL DEVLET İSTİYOR
Chp Genel Başkan Yardımcı

 

Deprem konutları

Engellilerin toplumsal yaşama aktif ve üretken bireyler olarak katılmalarının önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Ağbaba, “Ülkemizin yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin toplumsal hayatta yaşadığı sorunlar; sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, etkin ve eşit yurttaşlık hakkı temelinde çözülmelidir. Engelliler sadaka değil, sosyal devlet istiyor. Ama ne yazık ki, 2015’in Türkiyesi’nde, engellilerin en basit ve net talepleri çeşitli söz ve vaatlerle ertelenip milyonlarca insanın beklentileri hiçe sayılıyor. Anayasa’nın “eşit ve etkin yurttaşlık hakkı” engelliler için bir anlam ifade etmiyor. AKP iktidarı engellilere yönelik her türlü ayrımcılığı ve dışlamayı maalesef sürdürüyor.” ifadelerini kullandı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu günden itibaren CHP’li belediyelerde engellilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik birçok proje ve çalışma yapıldığını belirten Ağbaba, “Bu yapılanların hiçbiri elbette yeterli değil.” dedi.

AĞBABA: CHP İKTİDARINDA, ENGELLİLER İÇİN YAŞANACAK BİR TÜRKİYE KURACAĞIZ

CHP iktidarında, engelliler için yaşanacak bir Türkiye kuracaklarını ifade eden Ağbaba, engeliler için Yaşanacak Türkiye’nin nasıl olacağını şu şekilde özetledi:

  • Engellilerin her alanda etkin yer almaları sağlanacak ve onlara “muhtaç değil yaşam aylığı” bağlayacağız. %40 Engelli düzeyi için, 400 TL, %60 engellilik düzeyi için 600 TL yaşam aylığı bağlayacağız.”

  • Kamudaki engelli kadrolarını dolduracağız ve ilk etapta 50.000 Engelliye istihdam yaratacağız.

  • Tüm engelli yurttaşlarımızı sosyal güvenlik kapsamına alacağız. Engelli yurttaşlarımızın tıbbi malzeme ve ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağız. Engellilerin rapor çilesini bitireceğiz.

  • Tüm engellilere koşullarına uygun, çok yönlü eğitim verilmesini sağlayacağız. Bu eğitim, eşit, nitelikli ve ücretsiz olacak.

    YouTube Haber arası

Seçim bildirgelerinde engelliler hayata eşit katılımını sağlayacak için daha birçok çözüm önerilerinin olduğunu belirten Ağbaba, “Engellileri ve ailelerini yılın sadece bir haftasında değil, yılın 365 gününde hayatın her alanına dâhil etmek ve insan onuruna yakışır bir yaşam sürmelerini sağlamak için CHP olarak her türlü düzenlemeyi yapacağız. Bu vesileyle tüm engellileri ve ailelerini hep beraber yaşanacak bir Türkiye kurma umuduyla sevgiyle kucaklıyor ve her zaman yanlarında ve destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum. ” dedi.