casino siteleri

Esenlik Rakiplerine Malatya’yı Teslim Ediyor

Ekonomi Haber Girişi : 05 Ağustos 2019 14:07
Esenlik Rakiplerine Malatya’yı Teslim Ediyor
Büyük Marketlerin akın et

Malatya Söz Gazetesinin aktardığına göre 1990 yılında kurulan ve sermayesinin yüzde yüzü Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Esenlik Şirketi, tarafın hizmet odaklı açılan marketler bir bir kapanıyor. Büyük Marketlerin akın ettiği ve çoğaldığı Malatya'da, Malatyalıların öz değeri olan Esenlik'in kapanmasını vatandaş düşündürücü buluyor. 

Deprem konutları

KURULUŞ AMACI MALATYALILARI KORUMAKTI

14 Mayıs 1990 yılında kurulan ve amacı tamamen kar etmeyi düşünmeden, ürün fiyatlarında dengeyi korumak ve Malatyalıya Esenlik marketler zincirlerinde zincirler kırılmaya başladı. Malatya'da faaliyet veren 7 marketten 6'sı, 'Zarar ediyor' gerekçesi ile tek tek kapatıldı. Zarar ediyor gerekçesiyle kapatılan şubeler şunlar: Sanayi, Hanımın Çiftliği, Zapçıoğlu, Hasanbey ve Turgut Özal. Suriyeli Mültecilerin barındığı Konteynır kentin kapatılması ile kapanan şubede kapatılanlar arasında yer alıyor.

BÜYÜK MARKETLER EL OVUŞTURUYOR

YouTube Haber arası

Malatyalı vatandaş, Asıl amacı kar elde etmek olmayan, tek bir şubenin karının değil, tüm şubelerin ortak karlılığının önemli olduğu amaçla kurulan marketlerin kapatılmasına bir anlam vermiyor. Ayrıca vatandaş, Büyük Marketlerin akın ettiği Malatya'da Esenlik marketlerin kapatılmasını düşündürücü buluyor. Durumdan yararlanan büyük marketlerin bu kapatılan mahallelerde şube açtığını da gösteren vatandaşlar: “Esenlik bizleri büyük marketlerin insafına bırakamaz. Alınan bu kadarlar bizi değil büyük marketleri sevindirmiştir “diye konuşuyorlar. 
 
Kaynak Malatya Söz Gazetesi