casino siteleri

Eski Yimpaş binasının akıbeti Belli Oluyor

Malatya Haber Girişi : 06 Temmuz 2019 11:06
Eski Yimpaş binasının akıbeti Belli Oluyor
Eski Yimpaş binasının akı

Yaklaşık 15 yıldan beri atıl vaziyette olan eski Yimpaş binasının akıbeti belli oluyor
Atıl vaziyetteki binanın Maliye Bakanlığı'ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilerek 400 öğrencilik yurt binası yapılacağının söylenmesine rağmen geçen 4 yıllık sürede herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Evsizlerin sığınağı haline gelen devasa bina, fuhuş, uyuşturucu kullanımı gibi vakaların da sıkça yaşandığı bir mekan durumunda.
Yıllar önce Yozgat merkezli Yimpaş isimli çok ortaklı şirket tarafından inşa edilen, ancak daha sonra şirketin iflas etmesiyle birlikte boşaltılan bina kaderine terk edilmiş durumda.
Modern bir yapı olmasına ve her türlü amaca uygun olarak hizmet verecek durumda olmasına rağmen ‘çok ortaklı' yapısı nedeniyle kimsenin almaya yanaşmadığı bina için geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı devreye girmiş, burayı yurt olarak kullanmak için girişimde bulunmuştu.
Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı da şirketin çok ortaklı olması ve bugün birçok ortağının nerede dahi olduğu bilinmemesinden dolayı bu düşüncesinden kısa sürede vazgeçmişti.

Deprem konutları

YouTube Haber arası

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ERTV de gündem özel programında yaptığı açıklamada  eski yimpaş binasının Milli Emlaka devredildiğini bizim de burayı Milli Emlak'tan alıp Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü (SGK İl Müdürlüğüburaya taşımak istiyoruz şu anda buraya alakalı alt yapının hazırlandığı 2 ay gibi bir sürede netleşeceğini söyledi