casino siteleri

Esnaf odasından film yasağına tepki.

Bölge Haber Girişi : 26 Ekim 2017 15:50
Esnaf odasından film yasağına tepki.
Sivas Tesviyeciler ve Mad
Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, araç camlarındaki film yasağının sektördeki bir çok firmanın kapanmasına, çalışanların ise issiz kalmasına neden olacağını söyledi.

Araç camlarındaki filmle getirilen yasağa bir tepki de Sivas’ta ki Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasından geldi. Oda başkanı Hakan Demirgil, yasağın beraberinde mağduriyetler getireceğini söyledi. Demirgil, “İlgili bakanlığın 26 Ekim 2016’da yayımlanan yönetmeliğinde serbest bırakılan cam filmi, yönetmelikte belirtilen kontrol mekanizması ve teknik şartlar sağlanamadığı için bugün itibarıyla iptal edildi. Bu iptal edilme durumu, beraberinde pek çok mağduriyet getirecektir. Yasağın uygulanması hem vatandaşlar tarafından hem de sanayi esnafımız tarafından pek hoş karşılanmadı. Yapılan bu değişikliklerden artık esnafımız bunalmış vaziyette. Sivas’ta bu sektörden ekmek yiyen yüzlerce üyemiz var. Bu üyelerin yanında pek çok çalışanı var. Cam filmindeki yasal düzenlemelerden dolayı pek çok kişi dükkânını kapatmak zorunda kalacak, bununla beraber birçok insanımızın da işsiz kalması gündeme gelecek. Ben Oda Başkanı olarak bu yasal düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini üyelerim ve vatandaşlar adına istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Cam filminin faydaları var.

Demirgil, otomobillerde kullanılan cam filmlerinin faydaları da olduğunu ifade edip, “Kullanılan cam filminin güneşin yakıcı etkisine sahip ışınlarını önlemekle birlikte birçok faydası da bulunmakta.

Bakanlık yetkilileri de ulusal güvenliğe ilişkin çekinceler nedeniyle söz konusu düzenlemenin yapıldığı bilgisini paylaştı. Bu yasal düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.