casino siteleri

Esnaf, yasa dışı tütün ticaretine dur denilmesini bekliyor

Ekonomi Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 12:04
Esnaf, yasa dışı tütün ticaretine dur denilmesini bekliyor
Esnaf, yasa dışı tütün ticaretine dur denilmesini bekliyor


Türkiye’de yasa dışı tütün ürünlerinin pazar payı yüzde 20 civarında seyrederken, devletin yıllık vergi kaybı da 15 milyar lirayı aştı.

Deprem konutları


Güncel veriler Malatya’nın yaklaşık 1400 yasa dışı açık tütün satışı yapan nokta sayısıyla bu konuda başı çeken 3 şehirden biri olduğunu ortaya koyuyor. 


Sıkı denetim ve yaptırımlara rağmen neredeyse her ay Malatya için kaçak tütün ticaretine ilişkin operasyon yapılmakta.

YouTube Haber arası


Pandemi sebebiyle zor günler geçiren esnafa bir de geçen seneye oranla yaklaşık %10 artarak sayısı 1400’ü bulan satış noktası sayısı da eklenince, yasa dışı tütün ticareti Malatya çiftçisi, esnafı ve tüketici sağlığı için büyük tehlike arz etmektedir.
Yasa dışı ürünlerin pazarın 5’te birini oluşturduğu gözlemlenmekte ve durum devletimizin 10 Milyar TL’den fazla vergi kaybetmesine sebep olmaktadır. 
2017 senesiyle beraber kaçak tütünle mücadele kapsamında koyulan kanunlara, 2021 yılında yürürlüğe girecek makarona doldurmadan da açık olarak tütün satışına ilişkin caydırıcı cezalar ve operasyonların son sürat devam etmesi eklenince kaçak tütün ticaretiyle mücadeleye karşı önemli adımlar atılmış olacaktır.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ms 20 Mayıs 2021 21:27

    Boş beleş

  • Tahir ilik 20 Mayıs 2021 04:18

    Bu haberi kim yaptıysa tebrikler ,iyi bir yalakalık yapmış devlete .Birincisi kaçak tütün değil yerli Çelikhan , Doğanşehir tütünü.İkincisi 10milyar vergi kaybından bahsedilmiş ,buyursunlar dogansehire ve celikhana devlet paketleme tesisi kursun ,yerli olan tutunlerimiz bandrollensin ,vergimizi ödeyelim .Son olarak üçüncüsü Malatya çiftçisi ,esnafı ve tüketicisi için tehlike arz ediyor yazmışsınız ,çiftçi tütünü üretip satıyor esnafa kazanıyor ,esnaf bu ürünü satıp kâr ediyor kazanıyor ,tüketici ucuz ürün alıp kâr ediyor ,Amerikan şirketlerine para kaptirmiyor kâr ediyor ,Malatya halkı her türlü kazanıyor ,sizin bu yazıyı yazmaktaki amacınız nedir ,neye hizmet ediyorsunuz anlamadım ...