casino siteleri

Evlilik kredisine Adıyamanda yoğun talep

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 22 Şubat 2024 15:48
Evlilik kredisine Adıyamanda yoğun talep
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın evlenecek gençlere yönelik faizsiz kredi desteğini açıklamasının ardından Adıyamanda yoğun talep oluştu.Düğün masra
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın evlenecek gençlere yönelik faizsiz kredi desteğini açıklamasının ardından Adıyamanda yoğun talep oluştu.
Düğün masraflarının artmasıyla beraber evlenecek gençlere destek olmak amacıyla düzenlenen çalışmalar sonucu Evlenecek Gençlere Destek Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz 150 bin TL kredi desteği veriliyor.
İlk etapta depremden etkilenen 11 il için hayata geçirilen proje çerçevesinde 15 Şubatta başlayan Evlenecek Gençlere Destek Projesi Adıyamanda yoğun talep gördü. Bir hafta önce başlayan başvurulara büyük ilgi gösteren Adıyamanlı yaklaşık 100 çift bulunuyor. Başvuru şartlarının kontrolünün sağlanmasından sonra herhangi bir olumsuzluk görülmeyen çiftler ödemelerini alabilecek.
Kısa sürede yoğun talep gören proje hakkında konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın 14-28 Mayıs seçim döneminde taahhüt ettiği Aile ve Gençlik Fonu kapsamında artan düğün masraflarına yönelik gençlere destek olmak için hayata geçirilen Evlenecek Gençlere Destek Projesi 15 Şubatta başvuru almaya başladı. Bir haftalık başvuru sürecinde yaklaşık 100 genç çiftimiz başvurularını gerçekleştirdi. Bu sayının ilerleyen günlerde kat kat fazlası olacağı öngörülüyor. Gerekli şartları sağlayan çiftlerimiz için güzel bir destek projesi olduğunu söylemekten mutluluk duyarım. Evlenecek çiftlerimize şimdiden mutluluklar diliyorum diye konuştu.
İlk etapta depremden etkilenen 11 il için hayata geçirilen projenin şartları ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak), depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirlerin toplamı 2 asgari ücretten fazla olmayacak, resmi nikah tarihine ez 2 ay ve en fazla 6 ay kalmış olmalı, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek olarak belirlenmişti. Gerekli şartları taşıyan çiftler, proje kapsamında faizsiz kredi desteği için başvurularını e-Devlet veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesi üzerinden yapabiliyor.
Başvuru yapan çift sayısının ilerleyen günlerde çok daha artacağı öngörülüyor.