casino siteleri

EXPO 2023´de kapılarını açan Kahramanmaraş Tekstil Fuarı ziyaretçilerini bekliyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 02 Aralık 2023 11:10
EXPO 2023´de kapılarını açan Kahramanmaraş Tekstil Fuarı ziyaretçilerini bekliyor
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası iş birliğinde EXPO 2023 Sergi Alanı´nda düzenlenen 4.
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası iş birliğinde EXPO 2023 Sergi Alanı´nda düzenlenen 4. Kahramanmaraş Tekstil Fuarı, yoğun katılımla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Onikişubat Belediyesi´nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı Uluslararası EXPO 2023, düzenlenen etkinlikler ve tasarımlı bahçeleriyle özellikle hem depremzede kent halkının rehabilitasyon sürecine hem de esnaflara katkı sunuyor. Kahramanmaraş´ın tam bir ticaret, kültür ve turizm şehri olduğunu 23 ülkenin yer aldığı Uluslararası EXPO 2023´le dünyaya tanıtan Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, bu kez Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası iş birliğinde kentin güçlü yönlerinden biri olan tekstil sektörüne dikkat çekti.
Pandemi ve deprem felaketinin izlerini silme adına çaba gösterdiklerini ve özellikle depremzede vatandaşların rehabilitasyonuna katkı sunmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Mahçiçek, "14 Ekim´deki açılışımızda da ifade ettim; Kahramanmaraş, pandemi felaketi yaşadı iki sene, arkasından asrın felaketi depremi yaşadı. Kahramanmaraş halkımızın ve şehrimizin bir rehabilitasyona ihtiyacı vardı. Gerçekten de ailelerin güzel vakit geçireceği, özellikle esnaflarımızın da satış yapacağı bir alan lazımdı. Buna rağmen Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz ve yerel yönetimlerimiz vakit kaybetmeden çalışmalarına davam ettiler. Gerçekten de özellikle sanayicilerimiz, fabrikalarını ve hasar gören iş yerlerini tamir ettiler, süratle de çalışmaya başladılar. Kahramanmaraş ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiler ama buna rağmen olumsuz etkiler de oldu. Çünkü çok büyük bir felaket yaşadık. Biz bu eksiklikleri telafi etmek, şehrimizin önde olan sektörlerini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtabilmek için EXPO 2023´deki etkinliklerimize devam ediyoruz. Kitap Fuarı düzenlemiştik, gerçekten muhteşem ilgi gördü" dedi.
Topyekün çalışarak Kahramanmaraş´ı çok daha iyi konuma çıkarmak için çabalayacaklarını kaydeden Başkan Mahçiçek, "Esnaf odalarımızla birlikte Kahramanmaraş´ın öncü sektörlerinden biri olan tekstil alanında fuar düzenleme kararı aldık. Bu kabil fuarlarla hem tanıtım eksikliğimizi aşmak, hem de esnaflarımıza küçük bir ekonomik katkı sağlayabilir miyiz diye çalışmamız lazımdı. Terziler ve Konfeksiyoncular Odamızın düzenlediği Tekstil Fuarı´nı bu yıl birlikte EXPO 2023´de düzenleyelim dedik, kendileri de çok yakın iş birliği içerisinde düzenleyebileceğimizi ifade ettiler. Odalarımızdan çok ciddi katkılar aldık. Hepsine gönülden, yürekten teşekkür ediyorum. Arkadaşlar, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Esnafımızla çalışacağız, sanayicimizle çalışacağız, yerel yönetimlerimizle çalışacağız, siyasetçilerimizle de daha çok çalışacağız. Kahramanmaraş´ımızı bugünkü bulunduğu konumdan çok daha iyi konuma hep beraber taşıyacağız. Kahramanmaraş´ın bulunduğu yeri emin olun ki eksik görüyoruz. Bu eksikliği hep beraber telafi edeceğiz" şeklinde konuştu.