casino siteleri

Fatih Altaylı'dan yine Malatya yazısı

Spor Haber Girişi : 04 Haziran 2019 15:08
Fatih Altaylı'dan yine Malatya yazısı
HaberTürk Gazetesi yazarı

HaberTürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı  1980’lerin sonunda o yıl Malatyaspor küme düşmeme mücadelesi veriyordu. 
Güçlü Başbakan Turgut Özal Malatyalıydı. Onun döneminde Malatyaspor’un küme düşmesi olacak iş değildi. 
Malatyaspor’un küme düşmesi kesinleşince Turgut Özal, Şenes Erzik’e yıllardır finansörlük yapan ve aynı zamanda patronu olan Malatya kökenli işadamı Emin Cankurtaran’ı aradı: 
“Emin Bey, Malatyaspor’un küme düşmesini kabullenmem mümkün değil. Sizden rica ediyorum. Patronu olduğunuz Şenes Bey’i ikna edin ve ligdeki takım sayısını arttırsınlar. Böylelikle Malatyaspor’un küme düşmesini engellemiş oluruz.” dediğini iddia etti

Deprem konutları

1989-90 sezonunda Adana Demirspor'un Boluspor'a 2-0 yenildiği maçta şike olduğu ispatlanmıştı. Şike Tahkik Komisyonu 3'e 2 çoğunlukla 'Şike vardır' kararı vermış, Dönemin Futbol Fedarasyonu yönetimi, bu kurulu dağıtıp, yeni kurul oluşturarak dosya kapatılmıştı. ve Malatyaspor haksız bir şekilde kümeye düşmüştü. 

Şike ile ilgili tek bir açıklama yapmayan Altaylı'nın işte o yazısı

 

Geçmişten siyaset futbol ilişkisi üzerine

Esenlik haber arası

Türkiye’nin UEFA’daki en üst düzey temsilciliğini yapan, dünya futbolunda çok önemli görevler üstlenen, Türkiye’de Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Şenes Erzik’i herhalde bilmeyeniniz yoktur. 
Erzik tüm bu görevleri yaparken, arkasında ona destek veren çok önemli bir isim vardı, eski Fenerbahçe Başkanı Emin Cankurtaran. 
Erzik, Cankurtaran’a ait şirketlerde üst düzey yöneticilik yaparken futbol dünyasında da çok ciddi bir kariyer elde ettiyse bunda Cankurtaran’ın Erzik’e verdiği desteğin payı çok büyüktü. 
Rahmetli Emin Bey, her aşamada Erzik’in arkasında yer almış, hem destekçisi hem finansörü olmuştu. 
Şenes Erzik, TFF’nin özerkleştirilmesi projesi içinde 1980’lerin sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına gelmişti. 
Ve o yıl Malatyaspor küme düşmeme mücadelesi veriyordu. 
Güçlü Başbakan Turgut Özal Malatyalıydı. Onun döneminde Malatyaspor’un küme düşmesi olacak iş değildi. 
Malatyaspor’un küme düşmesi kesinleşince Turgut Özal, Şenes Erzik’e yıllardır finansörlük yapan ve aynı zamanda patronu olan Malatya kökenli işadamı Emin Cankurtaran’ı aradı: 
“Emin Bey, Malatyaspor’un küme düşmesini kabullenmem mümkün değil. Sizden rica ediyorum. Patronu olduğunuz Şenes Bey’i ikna edin ve ligdeki takım sayısını arttırsınlar. Böylelikle Malatyaspor’un küme düşmesini engellemiş oluruz.”
O güne kadar Şenes Erzik’ten futbolla ilgili tek bir talepte dahi bulunmamış olan Cankurtaran, “Tabii efendim. Emriniz olur. Olmuş bilin” diyerek telefonu kapadı. 
Ve hemen Şenes Erzik’i arayarak bir öğlen yemeğinde buluşmak istediğini söyledi. 
Ertesi gün yanlış hatırlamıyorsam Park Şamdan restoranda buluştular. 
Şenes Erzik tek başınaydı. 
Emin Bey’in yanında ise oğlu Cüneyt Cankurtaran vardı. 
Emin Bey, Erzik’e “Dün Turgut Bey aradı. Malatya’nın düşmesini istemiyor. Ligdeki takım sayısını arttırman gerek. Söz verdim. Arttırmalısın” dedi. 
Erzik gayet soğukkanlı bir biçimde “Emin Bey, size saygım sonsuz ama bu sözü vermeden önce keşke bir beni arasaydınız” dedi. 
Emin Bey, “Arasaydım ne diyecektin?” diye sordu. 
“Hayır diyecektim” dedi Erzik. 
“Peki şimdi ne diyorsun” diye sordu Cankurtaran. 
Erzik, “Yine hayır diyorum. Bu işe siyaset bulaşmasın diye özerklik peşindeyiz. Buna evet dersem fikrimizi inkar etmiş oluruz. Sizi kırmak istemem ama buna evet demem mümkün değil” dedi. 
Konu orada kapandı. 
Kimse kimseye kırılmadı. 
Kızmadı. 
Eski Türkiye idi. 
Böyle acayip şeyler olabiliyordu.