casino siteleri

Fransalı Emile Müslüman oldu

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 18 Ağustos 2022 14:46
Fransalı Emile Müslüman oldu
Fransa vatandaşı Emile Zehnder, Elazığ İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.Müslüman olmak
Fransa vatandaşı Emile Zehnder, Elazığ İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Müslüman olmak istediğini belirterek Elazığ İl Müftülüğüne başvuran Fransa vatandaşı Emile Zehnder (85) için ihtida merasimi düzenlendi. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Özer Cömert, Emile´ye İslam´ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi. Ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Emile, `Emin´ ismini aldı.
Müftü Özer, "İslam´da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğurulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekanla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kainatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen odur. Allah´ın birliği inancına ve ona teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam´a girmek Allah´a ve Hz. Muhammed´in Allah´ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur" dedi.
Merasim yapılan dua ile tamamlandı. İl Müftü Vekili Özer Cömert, Emin´i tebrik ederek, ihtida belgesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur´an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti.