casino siteleri

FÜ´de ´Siber Vatan´ eğitimleri

Eğitim Haber Girişi : 04 Aralık 2023 16:20
FÜ´de ´Siber Vatan´ eğitimleri
Yazılım alanında adından sıkça söz ettiren ve bu alanda Türkiye´nin öncü üniversiteleri arasında yer alan Fırat Üniversitesinde öğrenc
Yazılım alanında adından sıkça söz ettiren ve bu alanda Türkiye´nin öncü üniversiteleri arasında yer alan Fırat Üniversitesinde öğrencilere yönelik ´Siber Vatan´ eğitimleri veriliyor.
FÜ ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) işbirliğinde bilgi işlem laboratuvarlarında "Siber Vatan" eğitimleri sürüyor. Eğitimlere katılan öğrencileri ziyaret eden FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Fırat FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu öğrencilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Yoğunlu, bu programın sistematik ve çok taraflı işbirlikleri çerçevesinde Türkiye´nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek amacıyla geliştirildiğini belirterek, Fırat Üniversitesi ile bu anlamda yapılan protokolle Siber Vatan eğitim programları gerçekleştirdiklerini söyledi.
FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş ise FKA´nın faaliyet alanı olan TRB1 bölgesinde ilk olarak üniversitede uygulanan Siber Vatan programının kente ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, "Üniversitemizde Yazılım, Bilgisayar, Adli Bilişim, Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Mühendislikleri Türkiye´de sayılı bölümler arasında yer almaktadır. Bu bölümlerimizden mezun olan öğrencilerimiz ülkemize hizmet ediyorlar. Birçok ülkede artık sadece klasik Yazılım Mühendisliği alanında bir diploma almak bazen anlamlı olmayabiliyor. Dünyada artık diplomadan ziyade özel bir alanda sertifika sahibi olmak daha anlamlı hale geldi. Biz de bunun farkında olarak mezun olan öğrencilerimizin kendi eğitimleri boyunca öğrendikleri bilgilerinin dışında biraz da spesifik alanlarda da yetişmelerini sağlamak amacıyla Kalkınma Ajansımızla bir proje başvurusu yaparak bu eğitimin düzenlenmesini sağladık" dedi.