casino siteleri

Gelin iş işten geçmeden yapalım

Özel Haber Haber Girişi : 19 Ekim 2023 16:09
Gelin iş işten geçmeden yapalım
Gelin iş işten geçmeden yapalım. Yoksa tarih hepimizi yargılar

6 Şubat depremleri sonrası Malatya şehir merkezi tamamen yıkılmışken bir çok mahalle ve caddelerde yıkımlar meydana geldi. Malatya’nın ayağa kalkmasının yıllar sürebileceği konuşulurken şehrin nasıl inşaa edileceği hususunda yetkililerden plan ve projenin gelmemesi dikkat çekiyor.

Deprem konutları


Malatya ulaşımının deprem öncesi büyük bir sorun teşkil etmesiyle ara çözüm olarak trambüs devreye alında ancak bu ulaşımı yeterince rahatlatamadı.  Deprem sonrası şehri inşaa ederken yetkililerin ulaşım konusunda metro’dan söz etmemesi talihsizlik olarak değerlendiriliyor.


Malatya Büyükşehir Belediyesinin ve Milletvekillerinin metro konusunda bir plan ve proje yapıp yapmadıkları merak edilirken bir çok il, şehirleri ile ilgili metroyu ulaşım programına alması gözleri Malatyalı siyasilere çevirdi. Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı’na göre Bakanlık, "Bursa Üniversite-Görükle Uzatma Hattı", "Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşaması", "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Adapazarı-Serdivan Raylı Sistem Hattı", "Trabzon Raylı Sistem Hattı", "Samsun Raylı Sistem Hatları Araç Alımı" işlerini devraldı.

 

 


Vatandaşlar, milletvekili ve büyükşehir belediye başkanının şu sorulara cevap vermesini bekliyor:

YouTube Haber arası


1.    Malatya ulaşımı için metro’yu hiç düşündünüz mü?
2.    Metro için bir planlama yaptınız mı?
3.    Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun şehirlerinde metro yatırım programına almışken Malatya için neden harekete geçilmiyor?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan GÜNAYDIN 19 Ekim 2023 20:11

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Malatya da engelliri kaldıralım diyerek 28.dönemde Ak Parti de davam da ve memleketim de engelli aday adayı oldum ama lakin hiç bir basın yer vermedi hiç bir kamuoyu oluşturmadık yerel basın bizlere kulağını tıkadı sn maliye bakanımız şehir buluşması kapsamında Malatya'ya gelerek bir dizi programa katıldı katıldığım programda başta sn valim sn belediye başkanlarım milletvekillerim iş adamları esnaf odası sivil toplum kuruluşları ve ne dile getirdi salonun en arkada geçtim izledim ve maalesef üzüldüm neden mi evet Malatya toparlanması lazım ancak bizler her şeyi devletten beklersek veya krediye imkan istersek ancak kendi çabalarımıza günü kurtarırız Malatyalılar olarak Malatya'ya ne yapmalı diye düşünüyorum Malatya Mersin limanı bir hat kurarak ve Malatya'ya özel sektörü getirerek özel sektörün gelmesi için de ürettiği ürünleri zaman kaybetmeden limana sevkiyatı ve yurtdışı pazar payını kayıp etmemesi lazım ben diyorum kanal yapalım yük gemisi gelsin Karakaya baraj gölü kadar sizler dersiniz ki son donanımlı yüksek hızlı Tren yük treni vaya kargo uçağı ile yatırımcıya cazip hale getirmek lazım kamu özel sektör iş birliği ile Malatya'mızın daha çabuk gelişmesi bariz fark edecektir işte o yüzden diyorum ki Haydi Malatya hep birlikte engelleri aşalım