casino siteleri

Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeline yangın söndürme eğitimi

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 17 Şubat 2024 16:22
Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeline yangın söndürme eğitimi
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline Adıyaman Belediyesi İtfaiye görevlileri tarafından acil durum karşısında yangın önleme ve müdahale ile
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline Adıyaman Belediyesi İtfaiye görevlileri tarafından acil durum karşısında yangın önleme ve müdahale ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek uygulamalı tatbikat yapıldı.
Eğitimlerde yangına müdahale yöntemi, elektrik aksamı yada klima gibi elektronik araçlarda çıkabilecek bir yangında yangın söndürme tüpü ile müdahale yöntemi, yangın söndürme dolaplarının kullanımı, LPG tüpü ve doğalgaz yangınlarına müdahale, yangın sırasında gaz akışının kesilmesi, yangın esnasında kurumunda bulunanların tahliyesi ve kurtarma yöntemleri üzerinde duruldu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Her türlü afetin ne zaman başımıza geleceğini hiç birimiz bilemeyiz ancak her zaman hazır olmamız lazım. Bu vesile ile kendi personelimize muhtemel bir yangında binaların korunması hakkında verilen teorik eğitim sonrasında yangına müdahale edebilmelerini sağlamak amacıyla bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Böylece yangın söndürme tüpleriyle müdahale konusunda pratik ve uygulamalı eğitimler alan personelimizin anında yangına müdahale kapasitesini de test etmiş olduk. Bu eğitimlerin yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına yararlı olduğuna inanıyorum dedi.
Eğitimin ardından, personelin de katılımıyla bahçede yangın söndürme tatbikatı yapıldı.