casino siteleri

GENÇLİKTE: 1975 AKINCILAR RUHUNU GÖRMEK İSTİYORUZ !

Bugünkü bu yazımdan dolayı, Ak Partili genç kardeşlerimin bana çok kızacaklarını his eder gibiyim. Olsun, onlar kızsınlar bana. Ben onların bir ağabeyleri olarak, onların bana olan sitemleri ve eleştirileri hakaret boyutuna varmadıkça, her zaman  seve seve sineye çekmeye razıyım. Çünkü asıl amacımız: geçmişini bilmeyen milletler geleceğini inşa edemez düsturundan hareketle, gençlerimizin tarihini, geçmişini ve manevi umdeleri çerçevesinden geleceğe bakarak, hayat felsefelerini olgunlaştırmaları ve yarınların yöneticileri olacak bu kıymetli ve değerli gençlerimizin, maddi ve manevi değer yargılarını islami kaynaklardan esinlenerek, toplumumuzun önemli kanat önderlerinin fikir ve tavsiyelerinden esinlenerek  hareket etmeleri ve yetişmelerini istiyoruz...

 

Evet, İstanbul ve Malatya’da zaman zaman Ak Parti gençlik kollarını dikkatle izliyor ve gözlemliyorum. Çünkü yarınların yöneticileri olacak bu gençlikte, milletçe çok şeyler bekliyoruz. Eğer bu gençlik, son yüzyıldır milletçe özlemini çektiğimiz  manevi değer ve yargılarımız çerçevesinden olgunlaşıp  ilim, bilim ve teknolojide  özlediğimiz şekilde yetişmediği takdirde, milletimiz ve devletimizin geleceğinden umut var olamayız.  Siyasi toplantı ve etkinliklerde, gününü gün eden laylaylom bir gençlik ruhu istemiyoruz. Ak partili gençlerin islami ve manevi donanım noktasında olsun,  Asr-ı saadet ve Osmanlı kültür  değerleri konusunda olsun, gerekli bilgi ve donanımla günümüz Dünyasına adapte olmaları, milletimizin geleceği noktasında milletçe bizlere umut verir.

 

Ak Partili gençlikte, 1975’lerin Akıncılar ruhunu görmek istiyoruz. İslam ve Asr-ı saadet gerçeğini bilen, Dünya’ya ferman vermiş olan ecdadı Osmanlı İmparatorluğu tarihinin doğru ve yanlışlarını sağlam bir süzgeçten geçirmesini bilen, günümüz dünyasındaki bilim, sanayi, teknoloji gerçeğinden hareketle, günümüz dünyası gerçekleri ile yüzleşip islam’ın bize emir ettiği maddi ve manevi kalkınma gerçeği ile yüzleşen bir Akıncı gençlik ruhunu özlüyoruz Ak Parti gençlik teşkilatlarda. Yani millet olarak, yanlış bir şey istemiyoruz.

 

Günümüzde,sahaya, araziye inen, halkın içinde bu milletin gerçek dertleri ile yüzleşen, maddi manevi bu milletin sorunlarını, dertlerini gündemlerine alıp merci makamlara veya bir üst yönetim kadrolarına ileten manevi donanımlı, sabır ve tahammülleri yüksek  olan bir Akıncı gençlik ruhunu istiyoruz. Büyüğünü büyük bilen, küçüğünü küçük bilen, İslami tebliğ metodunu en azından gerektiği kadar  haberdar olan, manevi sevgi ve donanımla yoğrulmuş bir Akıncı gençlik ruhunu istiyoruz.

 

Bu günkü mevcut siyasi konjönktöre baktığımızda, 1975’lerin Akıncılar gençlik ruhunu özlememek mümkün değildir. İslam, insanlara her şeyin en güzelini tavsiye eder ve emir eder. Eğer siz  islam’ı bırakır’da, dünyevi bazı siyasi mülahazalar ve siyasi saiklerle  amaca ulaşacağınızı düşünürseniz, yanılır ve asla  doğru olan hedeflere ulaşamazsınız.

 

İşte Dünya’nın hali meydandadır. Dünya’nın egemen güçleri, her alanda, son derece maddi güç ve imkanlara sahip olmalarına rağmen, huzur ve sükuneti asla bulamıyor ve her gün bir sorunla uğraşıyorlar.. Şöyle bir dünya’ya baktığınızda, maalesef bütün egemen güçler, sorunlar, dertler ve adaletsizlikler içinde bulunmaktadırlar. Gençliğimiz bundan  mutlaka bazı dersler çıkarmalı ve İslami, manevi stratejiler doğrultusundan kendini yetiştirmeli ve geleceğe hazırlamalıdır.

 

Günümüz Ak Parti siyasi gençlik kulvarındaki gençlerin hepsini kast  etmiyorum,  fakat büyük bir bölümünde islami Akıncılar ruhunu asla göremiyoruz. Kimse kusura bakmasın, siyah takım smokinler, papyon kravatlar, jöleli saçlar ve altlarına dört çarpı dört arabalarla arzı endam eden bir gençlik ruhundan bu millete fayda gelmez. Böyle bir zihniyet, ancak  şahsi siyasi ikbal peşinde koşan bir gençlik olur.

Evet, sevgili  gençler: sözlerimin dozunu biraz ağır olduğunu ve teraziyi biraz kaçırdığımı biliyorum. Ben bir ağabeyiniz olarak, siyasette ikbal peşinde koşan ve gününü gün edenlaylaylom bir kağıt gençlik istemiyorum. İslam’ın kültür değerleri ile donanımlı  olan, Asr-ı saadet ve ecdadının geçmiş tarihini bilen, günümüzün bilim, sanayi ve teknolojide yaşadığı çağın önemini çok iyi kavrayan İslam Akıncıları ruhu ile yetişmiş bir gençlik ruhunu istiyoruz..!

 

Sevgili ve değerli gençlerimiz, bütün söylemek istediklerim, sizlerin ve milletimizin geleceği içindir. Başkada bir amacım yoktur...

Bilmem bugün derdimi anlatabildim mi?

 

Saygılarımla / [email protected]