casino siteleri

Göl manzaralı kayak merkezi kara hasret kaldı: Yağış olmadığı için sezon açılamadı

ÇEVRE Haber Girişi : 18 Ocak 2024 09:55
Göl manzaralı kayak merkezi kara hasret kaldı: Yağış olmadığı için sezon açılamadı
Elazığın Sivrice ilçesinde bulunan ve göl manzarası ile dikkat çeken Hazarbaba Kayak Tesisinde hazırlıklar tamamlanmasına rağmen karın yeterince yağmama
Elazığın Sivrice ilçesinde bulunan ve göl manzarası ile dikkat çeken Hazarbaba Kayak Tesisinde hazırlıklar tamamlanmasına rağmen karın yeterince yağmaması nedeniyle sezon açılamadı.
Sivrice ilçesinde 2 bin 347 metre rakımlı Hazar Dağının eteklerinde Hazar Gölüne hakim manzarasıyla dikkat çeken kayak merkezinde tüm hazırlıklar tamamladı. Kış mevsiminin yarılanmasına rağmen yeterince kar yağmaması nedeniyle Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon açılmadı. Hazırlıkların tamamlandığı tesiste tek eksiğin kar olduğunu belirten kayak eğitmeni Uğur Atagün, kayak yapılabilmesi için ortalama 65 santim kara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kayak için 65 santim kara ihtiyaç var
Tesiste bakım çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Eğitmen Uğur Atagün, Aynı zamanda pist düzenlemelerimiz tamamı ile hazır. Ancak kar yeterli değil. Şu an kar yağışı bekliyoruz. Kayak yapılabilmesi için ortalama 65 santim kara ihtiyacımız var. Aynı zamanda makinemizin ezmesi gerekiyor. Bundan dolayı şuan karı beklemek durumundayız. Genel olarak çevre illere hizmet vermekteyiz. Diyarbakır, Malatya, Tunceli başta olmak üzere birçok ilden severek geliyorlar. Herkes arayarak kar yağdı mı, kayak yapılıyor mu diye soruyor. Ama maalesef kar şu anda yeterli değil. Bir yandan kayak yaparken aynı zamanda göl manzarasını izleyebiliyorsunuz. Burası bu manzara ile sayılı tesislerden bir tanesidir. Hava durumuna baktığımız zaman bir kar yağışı görülüyor. Yalnız yağdığı zaman rüzgarla birlikte olduğunda dağılıyor. Bundan da istediğimiz sonucu alamıyoruz dedi.