casino siteleri

GÜL TATLISI

Merhaba, değerli malatyasanalhaber.com okuyucuları. Malatya’nın önemli bir haber sitesinde yazıyor olma bahtiyarını sizinle beraber yaşamaktan son derece mutluyum. Tecrübelerimden yola çıkarak yemek ve tatlı tarifleriyle sizinle birlikte olacağım. Bugün gül tatlısının yapılışını sizinle paylaşmak istiyorum.

Gül Tatlısı

2 yumurta

100 gr margarin

1 kabartma tozu

1 su bardağı irmik

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı yoğurt

5 su bardağı un(unun markasına göre kıvamı değişebilir)

Eğer güllerin kırmızı olmasını istiyorsanız yarım çay kaşığı gıda boyası

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru düz bir zeminde oklava yardımıyla yarım santimden daha ince açıyoruz çay bardağıyla kesiyoruz. Kesilen parçaların üç tanesini bir parmak boşluk olacak şekilde üst üste koyuyoruz ve ortadan kesiyoruz. Alt kısma bastırıp kıvırıyoruz ve gül kısmı üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

 

Şekeri ve suyu tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika kaynatıp altını kapatmadan önce vanilyayı katıp indiriyoruz.

 

Tatlımız soğuk şerbetimiz sıcak olacak. Şerbeti döktükten sonra 2- 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Ayrıntılı resimlere bu linki tıklayarak  ulaşabilirsiniz.

http://www.nefisyemektarifleri.com/gul-tatlisi-775939/