casino siteleri

“Gümrük alanındaki tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz.”

Dünya Haber Girişi : 16 Mart 2016 20:46
“Gümrük alanındaki tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz.”

Bakan Tüfenkci, gelişmelerin iki ülkenin daha yakın işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etmesini gerekli kıldığına dikkat çekerek “Türkiye, Kuzey Afrika ülkeleriyle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır. Bu anlamda, Tunus’un ve bölgenin güvenlik ve istikrarını destekliyoruz.” dedi.

Deprem konutları

“Tunus’u Afrika’ya açılan kapı olarak görüyoruz.”

Bakan Tüfenkci, Tunus’u Afrika’ya açılan kapı olarak gördüklerini ve bu nokta da Tunus ile ekonomik ilişkileri kamu ve özel sektör nezdinde geliştirmek için diğer Bakanlıklarla birlikte çalışacaklarını belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin kurulan işbirlikleri ile stratejik bir nitelik kazandığını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Her alanda iyi seyreden ilişkilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakan sıfatıyla, 5-6 Haziran 2013 tarihlerinde Tunus’u ziyareti sırasında ülkelerimiz arasında düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı vesilesiyle stratejik bir nitelik kazanmıştır. İki ülke arasında tesis edilen bu stratejik işbirliği, siyasi açıdan mükemmel seyreden ilişkilerimizin ekonomik, askeri, kültürel ve insani sahalarda da ilerlediğini göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, iki ülke arasında oluşturulan Ortaklık Komitesi ve İş Konseyi mekanizmaları ile yürütülen ekonomik ve ticari ilişkilerin istikrarlı bir seyir izlediğini ve Bakanlık olarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, “Türkiye ile olan ilişkilerimiz stratejik öneme sahiptir.”

 

Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Türkiye ile olan ilişkilerin stratejik öneme sahip olduğunu söyleyerek, “İki kardeş ülke halkının arasındaki tarihi kardeşlik ve dostluk bağları bu ilişkilerin daha da ilerlemesine katkıda bulunacaktırYüksek Strateji Konseyi’nin kurulması iki ülke hükümetinin bu ilişkileri daha ileri düzeye taşımaya azimli olduklarının göstergesidir. Bu konseyin ikinci oturumunun yazdan önce yapılmasını umut ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Büyükelçi Tekaya, “Türk iş adamlarının Tunus’ta iş yapmasını umuyoruz.”

Tunus ürünlerini Türkiye piyasasında görmek istediklerini belirten Büyükelçi Tekaya, Tunus’ta Türk iş adamları için çok önemli fırsat ve olanaklar olduğunu ve Türk iş adamlarının bu olanaklardan yararlanmalarını umut ettiklerini dile getirdi.

Konuk Büyükelçi, “Tunus’un jeostratejik konumu ve çevre ülkelerle yaptığı ortaklık anlaşmaları Türk iş adamlarına önemli imkanlar sağlayacaktır.” dedi.

Büyükelçi Tekaya ayrıca, Türkiye’nin dış ticaret, iç ticaret, AB ilişkileri, ihracat teşvikleri, yeni teknoloji ve bilişim alanındaki tecrübeleri, elektronik ticaret ve piyasa denetimi alanlarındaki deneyimlerinden yaralanmak istediklerini ifade etti.

Türkiye ile standartların tanımlanması ile ilgili ikili anlaşma imzalamayı umut ettiklerini de söyleyen Büyükelçi,  ihracat ve ticaret odaları arasındaki işbirliğinin artırılmasını da arzu ettiklerini dile getirdi.

“Gümrük alanındaki tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz.”

Büyükelçi Tekaya, Tunus gümrüklerinde kaçak malların önlenmesi konusunda yoğun çaba harcadıklarını, ancak istenilen seviyeye ulaşamadıklarını, kaçak malların terörizmde kullanıldığını belirtti. Büyükelçi, “Gümrük alanındaki tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Personel ve yöneticilerimizin eğitimi alanında Türkiye’nin desteğini istiyoruz. Araç ve ekipman desteğinden de memnun oluruz.” şeklinde konuştu.

 

“Uluslararası Zeytin Konseyi Direktör Yardımcılığı’na bir Türk’ün atanmasından onur duyduk.”

Büyükelçi Tekaya, Uluslararası Zeytin Konseyi’nin yönetiminde bir Tunuslu’nun olmasından onur duyduklarını, bununla birlikte yardımcısının Türk olmasından da daha çok onur duyduklarını ifade etti. Tekaya, Uluslararası Zeytin Konseyi Direktör Yardımcılığı’na getirilen Mustafa Sepetçioğlu ile çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Tüfenkci ve Büyükelçi Tekaya arasında yapılan görüşme neticesinde,  iki ülke odaları ve gümrük idareleri arasında işbirliği çalışmalarının başlamasına yönelik görüş birliğine varıldı.  

YouTube Haber arası

Kabul sonrasında Bakan Tüfenkci, konuk Büyükelçi’ye Türk motiflerinin hakim olduğu fincan takımı ve Türk kahvesi, konuk Büyükelçi ise Bakan Tüfenkci’ye Tunus hurması hediye etti.