casino siteleri

Güney Kore´de bırakmak zorunda kaldığı oğlunu 8 yıl sonra kucakladı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 17 Ocak 2023 12:56
Güney Kore´de bırakmak zorunda kaldığı oğlunu 8 yıl sonra kucakladı
Elazığ´da yaşayan Fuat Güler, 8 yıl önce 11 yaşındaki oğlu ile Güney Kore´ye gitti. Baba Güler, ülkeye dönerken oğlunu çocuk yaşlard
Elazığ´da yaşayan Fuat Güler, 8 yıl önce 11 yaşındaki oğlu ile Güney Kore´ye gitti. Baba Güler, ülkeye dönerken oğlunu çocuk yaşlarda orada bırakmak zorunda kaldı. Aradan geçen yılların ardından aile ve oğullarının Elazığ Havalimanındaki buluşması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Elazığ´da yaşayan Fuat Güler, birçok ülkeye giderek dönercilik yapıp ailesini geçindiriyor. Ülkelere tek gitmekten sıkılan Güler, 8 yıl önce 11 yaşındaki oğlunu da yanına alarak Güney Kore´ye gitti. Güler, kısa bir süre Güney Kore´de çalıştıktan sonra pasaport işlemleri yüzünden sınır dışı edildi. Oğlunu yanına alamayan Güler ailesi, 8 yıldır evlat hasreti yaşıyordu. Zor şartlarda altında büyüyen Yusuf Güler ise babasının uzun uğraşları sonrası 11 yaşında çıktığı Türkiye´ye 19 yaşında döndü. Aile ve oğullarının havalimanındaki buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

´´Şimdi oğlumuza kavuştuk ve çok mutluyuz´´
Oğlunu Güney Kore´de bırakmak zorunda kaldığını belirten Fuat Güler, ´´Bizim burada hayat şartlarından dolayı oğlumu alıp Güney Kore´ye götürdüm. Bir müddet Güney Kore´de birlikte kaldıktan sonra ben kaçak duruma düştüm. Pasaportumun günü geçtiği için polis beni yakaladı. 1 ya 4 gün beni içeride tuttuktan sonra Türkiye´ye gönderdiler. Bu nedenlerden ve bazı zorluklardan dolayı oğlum Güney Kore´de kalmak zorunda kaldı. Türkiye´ye geldiğim zaman daha da zor bir süreç başladı. Küçük bir çocuk 11 yaşında orada bırakılmazdı. Getirmek isterdim ama o zamanki hayat şartları bizi bayağı yıprattı ve zorladı. Ondan dolayı onu orada bırakmak zorunda kaldık. Bir parçamın da orada kaldığını hissettim. Türkiye´ye geldiğimde bu beni bayağı etkiledi. Annesi de her gün `Neden oğlumu getirmiyorsun´ diyordu. Aradan 8 yıl geçmiş şimdi ise 20 yaşına doğru gidiyor. Dünyada en zor olan şey, insanın gözünün yolda olmasından başka zor bir şey yoktur. Dubai´den benim patronlarım sağ olsunlar yardımcı oldular. Şimdi de oğlumuza kavuştuk ve çok mutluyuz´´ dedi.

´´O yaşlarda zorluklar yaşadım´´
Ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden 19 yaşındaki Yusuf Güler de ´´Babamın pasaportunu yenilemesi gerekiyordu. Babam hem ondan dolayı hem de aileyi ziyaret etmek için Elazığ´a geri döndü. Babam döndüğünde de Güney Kore´de kapılar kapandı, turistleri almamaya başladı. Babam döndüğünde ben orada tek kaldım. Asla bir daha babamın dönmeyeceğini anladım. O yaşlarda zorluklar yaşadım. Bunu babama anlatım, o da arkadaşlarına durumu iletti. Oradaki arkadaşlarının yanında çalışmaya ve iş öğrenmeye başladım. Ülkeden çıkamıyorduk çünkü oradan ayrılınca belli bir miktar ceza ödemek gerekiyor. Aksi takdirde 5 seneyi geçen kişilerin ülkeden çıkışına izin verilmiyor. Geldik çok şükür. Türkiye´ye gelince de annem havalimanında bütün güvenlikleri aşarak üzerime doğru koştu. Buraya geldiğimde hiçbir yeri tanıyamadım. Depremden sonra her yer tamamen değişmiş" diye konuştu.