casino siteleri

Gürkan'dan genelge

Malatya Haber Girişi : 09 Nisan 2019 15:48
Gürkan'dan genelge
Malatya Büyükşehir Beledi

Başkan Gürkan'ın tüm belediye personeline tebliğ ettiği genelgede şu maddeler yer aldı:

Deprem konutları

GENELGE:2019/1

            Kamusal alanda tasarrufların arttırılması, daha etkin mali disiplinin uygulanması ve denetlenmesi ve kamuda yürütülen hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla, aşağıda belirtilen tasarruf tedbirlerinin   alınmasına ihtiyaç duyulmuştur:

            I-RESMİ TAŞITLARIN KULLANIMI:

            1-Tüm  resmi taşıtların kullanılması; gerek  237 Sayılı Taşıt Kanununda ve gerekse   Başbakanlığın 17/01/2007 tarih ve 2007/3 sayılı genelgesinde belirtilmiştir.

            2- Belediyemiz,Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde  kiralanan tüm araçların ( otomobil ve iş makineleri) ihaleleri iptal edilecektir.

            3- Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde  kullanılan tüm otomobiller (kiralanan otomobillerde dâhil) bir havuzda toplanması sağlanacak ,  ihtiyaca göre havuzdan araç temini yapılacaktır. Taşıtlarının resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, görevin sona ermesine müteakip bütün taşıtlar  tekrar havuzda toplanacaktır.

            4- Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde  kullanılan  kamu taşıtları ve kamu hizmetlerinin ifası için kiralanan araçlar, iş makineleri ,özellikle özel işlerde, tatil günlerinde resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, kurum amirleri tarafından gerekli hassasiyet gösterilerek, bu konuda herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesini, personelin de aynı ölçüde bahse konu hususlara özen göstermeleri sağlanacaktır.

                         II-   ÖDEMELER,  MALVE HİZMET ALIMLAR:

            1-Belediyemize ait tüm ödemeler, resmi ödemeler dahil (Elektrik, Doğalgaz, Telefon, Personel maaşları, Sendika aidatları, Personel icra kesintileri, Yapılandırılmış borçlar .vb )   mahiyeti kaç Türk Lirası olursa olsun Başkanlık Makamının vereceği onay ve ödeme planından sonra yapılacaktır.

            2-Belediyemizde gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların rasyonel şekilde kullanılması amacıyla  tüm alımlar,  mahiyeti kaç Türk Lirası olursa olsun Başkanlık Makamının vereceği onaydan sonra yapılacaktır.

            3- Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde  yukarıdaki 1 ve 2'nci  maddelere göre hareket edeceklerdir.

            4-Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde   çalışan işçi personellerin ( Şirket işçileri de dahil olmak üzere) fazla mesai yaptırılmasının durdurulması, fazla mesai adı altında ödemelerin yapılmayacağı ve personelin çalışma planını yeni duruma göre uyarlanması sağlanacaktır.

 

 

            III-   İDARİ HUSUSLAR:

             1-Belediyemizin  yeni  imza yetkileri yönergesi  yürürlüğe girinceye kadar belediyemizce yapılacak olan tüm iş ve işlerlerde başkanlık makamından onay alınacaktır.

            2- Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde,  idari görevde  çalışanların kılık ve kıyafette bir bütünlük sağlamak amacıyla bütün personelin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin  Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik  hükümlerine  uyulacaktır.

 

            3-  Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde çalışmakta olan personelin tamamı mesai saatlerine riayet edecek, mesai saatleri içerisinde görev yerinde bulunulmasına azami özen gösterilecektir.

 

            4- Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde,  ortak kullanım alanları, ofis , wc  v.b  yerlerin periyodik  aralıklarla düzenli ve hijyenik olarak temizliğine  azami özen gösterilecektir.

            IV-   DİĞER TASARRUF TEDBİRLERİ:

            1)  Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde  ,telefon, elektrik, su, akaryakıt, demirbaş malzeme, sarf malzemesi, vb. giderlerin en aza indirilmesi için gerekli özen gösterilecektir.

            2) Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde, her seviyedeki kurum yöneticileri, ellerindeki ekonomik, fiziki ve insan gücü kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanacaklardır. Belediyede işgücü, zaman ve maddi açılardan savurganlığa meydan verilmeyecek, azami tasarrufa özen gösterilecektir.

            3) Belediyemiz, Belediyemize ait Şirket ve Genel Müdürlüklerde , kamu hizmetlerinde tasarruf sağlayıcı ve maliyet azaltıcı tedbirleri sürekli geliştirecekler, bu tedbirleri kendi bünyelerine intibak ettirerek ve geliştirerek uygulayacaklardır.

            4) Günümüz çağdaş kamu yönetiminin temel felsefesi; vatandaşa güveni esas alan, Devlet-Vatandaş ilişkilerinde kırtasiyeciliğe kaçmayan ve bürokrasi içinde boğulmayan, vatandaş taleplerinin en kolay, en seri ve en uygun şekilde sonuçlandırılmasını amaçlayan "vatandaş odaklı" bir yönetimi gerçekleştirmektir. Bu hususa Belediyemizce azami özen gösterilecektir.

            Genelgenin, Belediyemizin tüm birimlerine (Belediye şirketleri, Genel Müdürlük de dahil olmak üzere)  duyurulmasını, genelgede belirtilen hususların Daire Başkanları tarafından yerine getirilerek, herhangi bir aksaklığı meydan veya mahal verilmemesini ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

                                                                                              

                                                                                     Selahattin GÜRKAN

YouTube Haber arası

                                                                                   Büyükşehir Belediye Başkanı