casino siteleri

Gürkan yasakları ile CHP'li belediyelere örnek oluyor

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2019 00:39 Haber Girişi : 29 Temmuz 2019 00:38
Gürkan yasakları ile CHP'li belediyelere örnek oluyor
Hürriyet Gazetesi muhabir

Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın iddiasına göre Malatya Büyükşehir Sakalı yasakladı, kravat takma zorunluluğu getirdi.
Hatırlanacağı üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yayınladığı genelgeyle çalışanların sakal bırakmasını yasakladı ve kravat takma zorunluluğu getirdi. Genelgede 25 Ekim 1982 tarihli ve 17849 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliği"ne atıfta bulunuldu. Çalışanlar '657 sayılı kanun ve 4857 sayılı yasaya istinaden işlem yapılacak' denilerek tehdit edildi.
Gürkan ile Yavaş’ın bu uygulamaları Ak parti çevreleri ve Memur sendikalarından tepki aldığı 12 Eylül ve 28 Şubat ı hatırlattığı iddia edildi.
Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın sosyal medyada Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ı Mahsur Yavaş’a destek vererek Başkan Gürkan’ı örnek gösterdi. Saymaz sosyal medyada 
Yalnızca Mansur Yavaş mı?
AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sebahattin Gürkan da belediyede sakal bırakmayı yasakladı ve kravat takmayı zorunlu kıldı.
Ayrıca kadınlara kolsuz ve açık yakalı gömlek, diz üstü etek, pantolon ve sandalet giymeyi yasakladı diyerek Mahsur Yavaş’a destek verdi

Deprem konutları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, belediyede kılık kıyafet dayatmasına mı başladı?  
Memurları Sırada başörtüsü yasakları mı var korkusu sardı. Çünkü o da aynı genelgeye dayandığı iddia edildi
İŞTE O GENELGE
Malatya Büyükşehir Belediyesinin yayınladığı genelge şöyle: “ Belediyemizde çalışan personelin erkek çalışanlar(saç sakal traşı, kravat,ütülü pantolon, kapalı temiz ayakkabı) ve bayan çalışanların(kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, elbise, bluz ile strech, kot ve benzeri pantolon giyemez.etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz, terlik tipi sandalet olamaz) belirtilen kurallara uyması gerekmektedir. Personelle ilgili gerekli takipte yapılmalıdır” dedi.

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Ali Yaz, CHP'nin seçimlerden önce baharı vadettiğini ama millete dört aydır kara kışı yaşattığını söyledi.

İşte anlattıkları:
* 3 aydır belediye emekçilerine sendikal baskı kurarak üyeler istifa ettirildi. Direnenler işten atıldı ya da sürgün edildi.
* CHP şimdi de emekçinin saçı sakalıyla uğraşmaya başladı. Yasakçı yönetmeliği bir mobbing enstrümanı olarak kullandı.
* Memur-Sen ve bağlı sendikalar, 1980 darbesi ürünü olan 82 model "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne karşı 6 yıldır sivil itaatsizlik eylemi içinde. CHP bu özgürlükleri geri almak için bu yola başvurdu.

 

YouTube Haber arası

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Ali Yaz
* Belediye emekçilerinin ekmeği ile oynayan CHP'li belediyelerin şimdi de saç sakalla kılık kıyafetle uğraşması bizim için hiç şaşırtıcı değil. Çünkü CHP demek yasakçılık, baskı ve mobbing demektir. CHP bize bunu 4 ayda gösterdi. CHP'li belediyeler, CHP'yi tanımayan, unutan ya da değiştiğini sananlara kendisini yeniden hatırlatmış oldu.